El Copríncep episcopal, present a la Copa del Món de BTT 2019

Diumenge dia 7 de juliol l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep episcopal, Mons. Joan-Enric Vives, va fer-se present a l’estació Vallnord-Pal Arinsal (La Massana) per presencial les finals de la Copa del Món de bicicleta de muntanya BTT 2019 que organitza la Unió Ciclista Internacional (UCI).

A la seva arribada a la Parròquia fou rebut pel Cònsol Major, Hble. Sr. David Baró Riba, i junts es traslladaren des de les dependències Comunals fins al telecabina per accedir a les pistes de Vallnord-Pal Arinsal.

El Copríncep pogué saludar l’Excm. Sr. Arturo Lopez vicepresident de la UCI, amb altres Autoritats, i va presenciar les finals femenina i masculina de la Copa del Món de BTT  on hi van participar dels dies 2 al 7 de juliol 571 riders-corredors, 155 equips de 43 nacionalitats distintes.

Durant l’UCI MTB World Cup 2019, Vallnord-Pal-Arinsal acollí 3 proves. La primera, Short Track (XCC), prova inaugurada l’any passat, és la més intensa i curta: 1,1km entre 20-25 minuts on els 40 millors corredors de Cross Country hi participaven. La segona prova, el dissabte, la més animada i emocionant: 2,5 km de baixades ràpides i tècniques amb sortida des de la Caubella i arribada al Prat de la Ribera. Finalment, la Copa del Món es va tancar amb Cross Country (XCO), la cursa de 3,8km i la que més altura ofereix de totes les cites.