Les escoles catòliques del Bisbat d’Urgell compromeses amb la nova evangelització

pb030003

Els representants de les escoles catòliques del Bisbat d’Urgell s’han trobat aquest dijous al matí amb Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell, per a posar en comú els projectes dels diferents col·legis i també per a conèixer les dificultats educatives amb què es troben els coordinadors de pastoral, directors pedagògics i/o directors titulars, tot en ordre a donar passos ferms en la línia de la nova evangelització.
Mons. Joan-Enric Vives ha explicat als assistents la importància de prestigiar i de potenciar la pastoral i els equips de pastoral de les escoles, i fer-ho per fidelitat a l’ideari, l’amor als alumens i la qualitat educativa. També ha parlat del neguit i la necessitat de connectar amb els àmbits exteriors, més enllà de l’escola: preocupar-se per les famílies, el entorns, la comarca, la parròquia…. Cal, a més, ressaltar la identitat catòlica de les escoles, tot parlant de com ser escola catòlica avui, tot responent a la confiança que hi posen les famílies.

Per a Mons. Vives és molt important la presència de les escoles catòliques en el món rural. La tasca educativa que es duu a terme a les escoles és d’una importància cabdal per a la pastoral d’infants, d’adolescents, de joves i de les famílies. Els educadors són la presència directa, palpable, i propera envers les persones que seran el teixit social del futur, i als que cada dia apropen una mica més el coneixement de Jesús i dels valors cristians.

La reunió s’ha dut a terme a la Casa del Bisbat d’Urgell. Hi han particikpat amb les seves propostes i infomracions els Delegats episcopals d’Ensenyament, Mn. Pepe Chisvert, i de Joventut, Sr. Lluis Plana.

pb030004

Compartir