Tornabous dona la benvinguda al primer grup de la JMJ acollit a la províncipa de Lleida, al Bisbat d’Urgell

p8090006

Uns vuitanta joves i els seus responsables dels grups catòlics de Ambers que participaran a la JMJ a Madrid, han arribat ja a Tornabous, per conéixer el Bisbat d’Urgell en els dies previs d’acollida. Aquest grup treballarà sobre tallers i camps de treball que volen conéixer el gran patrimoni que hi ha en aquest petit poble del sud del bisbat, on va néixer el “noi del sucre”, i on s’ha descobert el poblat íber més antic de Catalunya. Els joves treballaran en el projecte de recuperar l’antic rentador del poble, que es restaurarà i es traslladarà a l’interior del nucli urbà.

Després de la seva arribada ahir a la tarda i del primer contacte amb la població, el consistori els va fer un sopar de benvinguda, durant el qual l’alcalde, Amadeu Ros, va destacar la riquesa cultural que suposa la presència de joves d’altres cultures i els va agraïr la participació en la recuperació del patrimoni autòcton. Tornabous, juntament amb La Guàrdia i Tarròs, formen un municipi agrícola on viuen unes 900 persones i que justament ara està en plena collita de la fruita. En aquest sentit, Ros va lamentar que això impedeixi més participació de voluntaris de la zona.
El regidor de cultura, Jaume Tarrés, també va adreçar unes paraules al grup per donar-los-hi la benvinguda i encoratjar-los a seguir en la línia de la recerca interior i del compromís vers la cultura d’arreu i el intercanvi.
El grup forma part de la FIMCAP, la federació de monitors catòlics internacional, i prové de la zona flamenca de Bèlgica. Mn. Alveiro va agraïr als quins han estat els seus companys d’equip mentre ha estat en aquest organisme europeu representant el Bisbat d’Urgell, la presència a la diòcesi abans de marxar a Madrid.
p8090019p8090031p8090035p8090046

 

Compartir