Majoria d’edat de la nostra Constitució

Benvolguts andorrans,

Aquest dia 14 de març ha de ser festa gran i joiosa per a tots els andorrans. S’acompleixen els 18 anys de l’aprovació en referèndum de la Constitució del Principat d’Andorra, la seva majoria d’edat. I com amb les persones joves estimades que arriben als seus 18 anys, ens en felicitem.

La nostra Constitució és el text fonamental en el qual es plasmen els principis bàsics sobre els quals descansa l’organització de l’Estat, els límits i els poders de l’Estat, així com els deures i drets de les persones i les institucions. És el text específic que conté les normes bàsiques de pau i convivència, i que ha de ser respectat per qualsevol altra norma de rang inferior.

En el moment actual del nostre País, necessitem que l’esperança sigui ben ferma entre tots els andorrans. Amb l’ajut de Déu i la cooperació de tots els ciutadans units, el País anirà endavant com ha sabut fer en els moments decisius de la seva història, com ho són també els actuals. Ens cal veure les crisis -siguin econòmiques o financeres, socials o polítiques- com les podes de l’hivern, que poden esdevenir reptes per a la nova primavera, oportunitats de renaixement, de creixença i de millora en el que convingui, per anar endavant en la història humana, aportant els nostres valors i idiosincràsia en el concert de les nacions. Tinguem coratge i decisió. No ens deixem prendre l’esperança!

La resposta adequada als nous reptes que el País té plantejats demanda un esforç de tota la societat andorrana, que mereixi l’assentiment i l’adhesió dels agents econòmics i socials de tot el País.

Continua essent viu el nostre lema “Virtus, Unita, Fortior“, amb el qual diem ben alt a tothom que la força i la virtut, amb la unió de tots, esdevé més forta encara, i serà més virtuosa. Cridats a manifestar el nostre criteri i la confiança en les persones que volem que integrin el proper Consell General, manifestació important de la nostra sobirania i independència, ens cal una actuació amplament participada que conferirà recolzament social, solidesa institucional i eficàcia a les polítiques que s’adoptin en aquesta difícil conjuntura.

La Diada de la Constitució ha de ser de festa democràtica i de compromís pel present i el futur del nostre estimat Principat.

Visca Andorra!

Compartir