Alternativa

Aquest cap de setmana, un grup de joves de 3r i 4t d’ESO dels grups TXt del bisbat i del Moviment Janer han gaudit d’una experiència de coneixement i de contacte amb realitats d’exclusió social i de 4t món de la ciutat de Lleida.

Aquests nois i noies van començar la seva experiència el divendres a la nit, amb una trobada amb joves de Lleida organitzada per la delegació de joventut de Lleida (estació d’enllaç).

Pel dissabte van assistir a una xerrada sobre la realitat d’exclosió social i marginació de la ciutat a càrrec de les 9 entitats cristianes que treballen aquests temes a Lleida. Una xerrada que va situar als joves sobre la quantitat de persones que necessiten ajuda.

Posteriorment vam desplaçar-nos al barri de la Mariola on vam conèixer el centre Pas a Pas, dels germans maristes, que es dediquen a atendren infància en risc. Després es van dirigir cap al centre històric i van conèixer el menjador municipal, que atèn a qualsevol persona que necessiti un plat calent a taula. Acabada la xerrada, els van atendre del Centre Arrel, dels jesuïtes, que els van parlar sobre la gent que viu al carrer, amb problemàtiques diverses com l’alcohol, les drogues, trastorns mentals, etc.

Un cop van acabar el dinar en un lloc típic del casc antic, van tornar a la Mariola a visitar el Calidoscopi, un altre centre dels germans maristes que treballa amb adolescents en risc.

Per la tarda i la nit, el grup va reflexionar sobre allò viscut, i diumenge al matí, cadascú va comprometre’s a tirar endavant petits gestos quotidians per fer possible que el nostre voltant sigui més just i més humà.

El cap de setmana del 19 al 21 de desembre els joves de batxillerat i universitaris participaran en l’Alternativa Plus. Aquesta activitat serà una experiència ja directa de voluntariat social en una gran ciutat, en aquest cas a Barcelona.

foto0092foto0073foto0076foto0083foto0088

Compartir