L’intercanvi europeu a Sicília entre joves del nostre bisbat i joves de Caltanissetta acaba d’una manera brillant i exitosa

A la Parròquia de Sacro Cuore, enmig de Sicília, a Caltanissetta, els nostres joves, 14 en total, amb 20 joves italians, han compartit una setmana d’agermanament. La trobada tenia uns objectius concrets: afavorir el coneixement de dues cultures distintes, compartir la fe, descobrir realitats socials de Caltanissetta i comprometre’s en els llocs d’origen a treballar per millorar la societat i ser membres actius de l’Església.

Entre altres moments a destacar, podríem subratllar la visita d’un centre d’atenció a immigrants, el contacte directe amb presos del penal de Caltanissetta, l’animació dels nens i nenes de la ciutat, l’eucaristia internacional de comiat, en llengua italiana i catalana, amb la presència de moltes famílies de la parròquia, la vetllada final amb un sopar compartit entre les famílies i els catalans (el grup del bisbat va preparar menges pròpies del país -crema catalana, coca de recapte i pa amb tomàquet-, la visita d’espais emblemàtics sicilians -Il Duomo, la catedral de Caltanissetta- , etc.
L’actitud i el treball dels joves catalans ha estat formidable i magnífica. Podem parlar que ha estat una experiència que ha marcat els nois i noies del bisbat. Però tot no s’acaba aquí. El curs vinent els joves sicilians vindran a La Seu d’Urgell. Seran ells aleshores els que rebran una acollida que intentarà ser tant bonica i familiar com la que han preparat els amics i amigues sicilians.

Els responsables del bisbat d’Urgell en aquest intercanvi han estat Mn. Toni Elvira, rector de Sort i delegat de catequesi i en Lluis Plana, delegat de joventut del Bisbat.

immagine_010dscn2817immagine_009immagine_018

Compartir