Finalitza la sisena edició de “Pedres Vives”

Dels dies 27 de desembre de 2009 a l’1 de gener de 2010, ha tingut lloc a Montserrat la sisena edició de “Pedres Vives”.

Aquest camp de formació internacional d’escoltisme catòlic, organitzat per les conferències catòliques europeus i d’orient mitjà dels escoltes (CICS) i de les guies (CICG) ha estat acollit per Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya (MEG), ha comptat amb una 50 de joves de diferents procedències (Portugal, Catalunya, França, Irlanda, Polònia, Alemanya, República Txeca, Eslovàquia, Jordània, Palestina i Síria).La trobada tenia el doble objectiu d’aprofundir en la metodologia i pedagogia dels i de les caps escoltes i guies, així com l’aprofundiment en el camí personal de fe dels participants dins del seu treball en els agrupaments. L’eix d’animació de la trobada (o lema) ha estat: “Building on solid rock” (Construïm sobre roca).

 

Les diferents ponències, tallers i dinàmiques han comptat amb figures de primer ordre com Mn. Jordi Font (Actual consiliari de MEG), Mn. Alfons Busto (antic consiliari general de MEG i rector de Bellpuig), el germà marista Toni Torrelles (membre d’Utopies amb Peatge), la sra. Neus Forcano (excomissària general i membre del Col·lectiu Dones d’Església),  Mn. Ramon Prat (Vicari General del Bisbat de Lleida i professor de la Facultat de Teologia de Catalunya) o el pare benedictí Josep M. Sanromà (rector de Montserrat). Així mateix

“Pedres Vives” ha comptat amb l’acompanyament del consiliari francès Mn. Jean Luc Depaive, del consiliari general de MEG Mn. Jordi Font i del Bisbe Auxiliar de Barcelona Sebastià Taltavul.

Donada la importància de la trobada, la delegació de Joventut del Bisbat d’Urgell, hi ha volgut donar suport, tant logísticament, com pastoralment, fent-se present a la trobada el Delegat de Joventut el sr. Lluís Plana i també la participació en l’organització de Josep Solsona (ex-animador de la Fe de la Demarcació Lleida-Solsona-Urgell dels Escoltes).

 Un dels moments culminants de la trobada va ser la celebració de la vetlla de la Pau a Montserrat la nit de Cap d’any, que va ser dinamitzada pel grup de “Pedres Vives” i que va comptar amb l’entrada de la Llum de la Pau de Betlem per part de tres participants naturals de Betlem acompanyats del gegant Baden Powell. Que la Mare de Déu de Montserrat il·lumini el camí d’aquests/es joves escoltes i guies que intenten cada cap de setmana construir sobre roca la seva tasca educativa.

Compartir