L’encesa solidària de llantions promoguda per La Salle i la Delegació de Joventut va recollir prop de 3.000 euros a la Seu d’Urgell

Ha estat la primera vegada que es duu a terme una encesa solidària de llantions a la Seu d’Urgell. L’objectiu: “fer un acte de germanor i de pau i que l’escola de La Salle faci poble”, com explica el germà salesià David Pérez, organitzador de l’acte, que va impulsar la venda de llantions entre els escolars de la pròpia escola, i entre la ciutadania de la Seu d’Urgell. Es van recaptar més de 2.900 euros que es destinaran a la construcció d’una aula de preprimària al barri de Tierra Nueva, a Guatemala.

El resultat d’aquesta primera experiència ha estat encoratjador: s’han superat les expectatives inicials i es van posar a cremar 1.700 espelmes en favor d’una vida millor en una comunitat necessitada. L’escola que es vol impulsar se situa al centre cívic del barri de Tierra Nueva. Funciona des del 2000 sota la responsabilitat de la Congregació dels Germans de La Salle, gràcies a un acord entre la junta de pares i l’Associació Cristiana de Joves de Guatemala. L’acte es va fer el 3 d’abril al vespre, a l’entorn de la catedral i de l’ajuntament es va dibuixar una estrella i les paraules “La Salle ” i “Guatemala”. Els alumnes del centre van interpretar l’Himne a la alegria, es va llegir un manifest, i finalment, l’Escola Municipal de Dansa va fer una intervenció. El manifest feia referència als drets dels infants reconeguts oficialment per les Nacions Unides. La recaptació es duu a terme en coordinació amb l’ONG Proide. A Catalunya són La Salle de la Seu d’Urgell i la de Sant Celoni les encarregades de recollir els 6.000 euros que fan falta per a aconseguir fer realitat aquest projecte. La Salle de Centreamèrica hi aporta 1.000 euros i la mateixa comunitat interessada n’ha recollit 500, que, segons matisa el germà David, per a ells és una quantitat molt gran. L’encesa es va dur a terme després de la missa de la tarda per a infants i joves que es va celebrar a la catedral d’Urgell dissabte passat, en què els nens celebraven la festa de Rams.

dsc0136dsc0129dsc0151

Compartir