“Amb vosaltres cada dia”

Els Bisbes de Catalunya els havíem convocat i els joves van fer cas de la crida. És així com a Terrassa més de 5.000 joves es van aplegar per fer pregària i festa, per reflexionar sobre el servei i testimoniar el que creuen sense complexos, enmig del parc de la ciutat, oberts a tothom i dient a tothom el fonament de la seva alegria i de la seva esperança que no és altre que Jesucrist Ressuscitat. Ell dóna l’Esperit de la Vida i de la Llibertat, l’Esperit del Consol i de l’Amor. Ell és “amb vosaltres, cada dia“, com deia el lema de l’Aplec que indicava que Crist està amb cada jove i amb tots els joves, i no només en un dia de festa, o de tant en tant… sinó sempre! Així vam viure el 10è. Aplec de l’Esperit el dia 22 de maig, units en fraternitat, joves de Catalunya, Balears i Andorra. Un amor encomanadís als grans i a tothom.

En el Missatge que els Bisbes els vam adreçar els recordàvem que pel baptisme i la confirmació havien rebut l’Esperit Sant Defensor, Esperit de saviesa i d’intel·ligència, Esperit de consell i de fortalesa, Esperit de ciència i de pietat, Esperit que ens fa experimentar i invocar Déu com a Pare. I invitàvem els joves a refermar el convenciment que Jesús és amb nosaltres cada dia.

Joves i grans no hem de deixar mai de fer-nos preguntes, les grans preguntes, sobre allò que desitgem, i alhora hem de ser capaços de cercar respostes, fiant-nos de la “saviesa” i “experiència” dels qui han fet la mateixa recerca confiant en Jesús. No podem estar satisfets amb les quatre distraccions i entreteniments que la moda ens posa a les mans, oblidant-nos de la recerca de sentit, felicitat, amor i veritat. Que no se’ns arrapi al cor l’individualisme, la sensació d’inutilitat, la recerca del plaer i el benefici sense cap més criteri. I que no ens deixem abatre pels possibles fracassos. No hem de fixar els ulls en ningú més que en Jesús per ser deixebles seus ben fidels!

Tot això és ser membres vius de l’Església, la família de Déu. L’Església necessita els joves, per a rejovenir-la, per fer-la llar acollidora per als altres joves. I també els joves la necessiten perquè els ofereix el Crist i els seus dons. L’Església els acompanya en el seu camí, i sempre hi trobaran el perdó, la fortalesa, la pau, el millor tresor. Amb els bisbes, cal ajudar els joves a col•laborar per fer-la més bonica, més atraient, més coherent amb la Bona Notícia que ofereix.

Finalment el Missatge dels Bisbes per a l’Aplec anima a confiar en l’Esperit Sant. Res no podem sense el gran do de Jesús, l’Esperit. Ja que l’Esperit: renta tot el que no és net, en nosaltres i fora de nosaltres. Rega el que és sec, sigui de fe, d’esperança, d’estimació, de raons per a viure. Guareix tota malaltia. Suavitza les nostres asprors, tensions, dureses. Ens enfervoreix quan el desamor a Déu i als altres se’ns arrapa al cor. Ens condueix ben regits i orientats. Dóna el mèrit de la virtut, el camí de la salut, la joia immortal i plena. Amb els dons de l’Esperit, recolzats en l’amor de Déu-Pare, acompanyats cada dia pel Senyor Jesús viurem la nostra vida de cada dia, a la família, al treball o estudiant, a la parròquia, al grup o moviment… sense por i amb la joia de ser testimonis de la Bona Nova.

Compartir