Festa del Col·legi Sant Ermengol

El col·legi Sant Ermengol d’Andorra la Vella, (Principat d’Andorra) va commemorar la festivitat de Sant Ermengol, Patró de l’escola, el divendres 25 d’octubre, amb un conjunt d’activitats festives per a tots els nivells educatius, que van tenir el moment més àlgid en la celebració Eucarística que va presidir l’Arquebisbe i Copríncep Mons. Joan-Enric Vives amb els estudiants de Batxillerat concelebrada pel  Delegat d’Ensenyament, Mn. Pepe Chisvert; i també en les celebracions que van dur a terme amb els alumnes d’infantil i de primària, i els de secundària.

Mons. Joan-Enric Vives, en la seva homilia va explicar als alumnes en tu to didàctic i proper que l’Evangeli ens  parla de la vida, i avui ens convida a aprendre a estimar la diferència. Va assenyalar que sempre cal respectar el que és diferent i a mirar més enllà de la superficialitat i les aparences i anar al més profund i essencial de les persones. Finalment l’Arquebisbe animà els joves de batxillerat a veure el tresor que hi ha en ells, “jo sóc un tresor” als ulls de Déu i cal que aprengui a descobrir el tresor que hi ha en els altres.

Al final de l’Eucaristia, Mons. Vives va lliurar un diploma als estudiants d’ESO i de Batxillerat que van fer de voluntaris a l’ordenació episcopal del Bisbe Coadjutor.

Els alumnes d’infantil i primària van poder viure la Celebració de Paraula, que va presidir Mn. Antoni Elvira i també van gaudir de tallers i gimcanes. A secundària, la missa fou presidida per Mn. Pepe Chisvert.

La jornada també va tenir un caire festiu a l’hora de dinar, amb un menú especial, amb una amanida de tardor i lasanya, plats elaborats per l’equip de cuina. Aquesta celebració marca l’inici de les vacances escolars de Tots Sants, que a Andorra s’allarguen durant una setmana.

 

Compartir