El dia 20 d’octubre, tercer diumenge d’octubre, és festa gran a la Parròquia de Santa Eugènia de Nerellà (Bellver de Cerdanya), i els “pobles germans” que la conformen, Nas i Olià. Any rere any, els fidels s’hi apleguen per celebrar la festa major del seu poble i honorar Sta. Eugènia en la bella església que li està dedicada, del s. XI, coneguda amb el nom de la “Torre de Pisa de La Cerdanya” per la inclinació del seu campanar.
Enguany una cinquantena de fidels s’hi van aplegar per celebrar l’Eucaristia i recordar els avantpassats que havien treballar per la construcció de l’església i la seva consolidació i per agrair la fe dels avantpassats del poble que ha estat transmesa a les generacions més joves que s’hi feren presents i portaren les ofrenes de l’Eucaristia. L’Eucaristia enguany fou celebrada per Mn. David Codina que a la seva homilia comentà les lectures de la Paraula de Déu proclamades en aquell diumenge que animaven al servei concret de les obres d’amor de cada dia. En aquest sentit animà els fidels a saber valorar la paraula servei donant-li un sentit concret: viure la vida com un immens regal que ens ha estat donat per Déu i pels pares, com un do, que hem d’agrair i que ens fa aprendre el camí de la creu i del servei humil i entregat en el treball de cada dia, sense buscar coses extraordinàries. Recordà com aquell diumenge tota l’Església celebrada el diumenge del DOMUND, diumenge mundial de la propagació de la fe, i animà els fidels a saber transmetre la fe en els ambients de cada dia, sense falses vacil·lacions, sobretot a les generacions més joves, donant testimoni de servei concret i d’amor.
La singularitat de l’església de Nerellà, originalment romànica, és el seu campanar de torre de planta quadrada de 3,40 m. de costat amb quatre nivells, el de la base llis amb una petita espitllera, el segon és de tres arcs cecs d’estil llombard i les cantoneres sobresortides com a pilastres, el tercer cos està format per un gran arc cec i una finestra d’espitllera continuant les cantoneres igual que al segon nivell, l’últim pis presenta a cada cara un finestral d’arc de mig punt de 1,50 x 1,90 m. i cobert a dos vessants. És l’únic campanar romànic que resta sencer a tota la comarca. La parròquia és esmentada al segle X a l’acta de consagració de la Catedral de La Seu d’Urgell. Citada com església per primer cop el 1003 com a Sancta Eugenia qui est in Neriniano. Fou declarada monument històrico-artístic nacional l’any 1984.