Confirmacions a La Seu d’Urgell

Els dies 18 i 19 de maig, solemnitat de la Pentecosta, va administrar-se el sagrament de la Confirmació a la Parròquia de Sant Ot de La Seu d’Urgell. La vetlla de Pentecostés fou el Rector i Vicari General, Mn. Ignasi Navarri, qui administrà el sagrament per delegació del Sr. Arquebisbe que aquell vespre confirmava a Ponts. Foren 12 joves i adults de la Parròquia. I el diumenge de Pentecosta, l’Arquebisbe Joan-Enric va confirmar 15 joves més. Un total de 27 foren els confirmats, acompanyats dels seus padrins, familiars i dels catequistes que els han preparat i a qui l’Arquebisbe agraí la seva tasca per acompanyar l’educació cristiana d’aquests joves.

A la seva homilia l’Arquebisbe Vives adreçant-se als joves els va glossar les paraules de Jesús als apòstols “Rebeu l’Esperit Sant!”, i les del sagrament de la confirmació “Rep el signe del do de l’Esperit Sant”. En efecte, rebre, té dos significats. Un performatiu, és a dir, que el jove confirmand rep el do per part de Déu, l’efusió de la plenitud de l’Esperit Sant, que ja s’havia rebut en el baptisme. Ara el jove confirmand rep la promesa feta per part de Jesús: Us donaré el meu Esperit Sant. I rebre, té un segon significat, és la invitació amb què s’ha de rebre el do donat, l’obertura que ha de tenir la persona que rep el do, l’actitud amb la qual el confirmand ha de rebre el do de l’Esperit Sant. Cal deixar fer a l’Esperit Sant, obrir-nos a la seva gràcia perquè transformi interiorment la nostra vida. L’Esperit Sant que per Pentecosta és lliurat a tota l’Església la rejoveneix, la renova i l’enforteix, si el deixem treballar i no posem obstacles a l’acció de l’Esperit. Així com l’aigua i la pluja ha renovat la naturalesa després de les pluges recents, així també, l’Esperit Sant, pot renovar la nostra vida de cristians si el deixem actuar i tenim fe. Finalment, els animà a ser joves testimonis que no tinguin por de ser confessants de la fe malgrat rebre incomprensions ò burles.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament exhortant-los a llegir-ne cada dia un petit fragment i la parròquia un bonic recordatori.

Compartir