Confirmacions a Ribes de Freser

Diumenge dia 12 de maig, Solemnitat litúrgica de l’Ascensió del Senyor, l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a un jove de la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta de Ribes de Freser. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector, Mn. Martín Hinojosa, i el diaca adscrit a la Parròquia, Mn. Josep Montoya. També 3 nens reberen en l’Eucaristia dominical la seva primera comunió de mans de l’Arquebisbe.

A la seva homilia l’Arquebisbe va destacar el valor de la dignitat infinita de tota persona humana ja que tal com deia l’oració col·lecta de la solemnitat, “l’Ascensió de Crist, el vostre Fill, és també la nostra elevació i a la glòria on ha arribat el Cap també el cos té l’esperança d’arribar-hi”. Tots els cristians, pel baptisme i la confirmació rebudes, hem estat “divinitzats”, i per tant, tota persona humana gaudeix d’una dignitat infinita, que sempre ha de ser valorada, estimada i defensada. Jesús pujant al cel, tal com diu el prefaci de la festa, “no ha pujat per apartar-se de la nostra petitesa, sinó perquè nosaltres, els seus membres, tinguéssim confiança de seguir on ens ha precedit el nostre cap i pastor”. Animà els jove confirmand a “anar per tot el món i anunciar a tothom la Bona Nova de l’Evangeli” perquè el Senyor ens acompanya i no ens deixa sols. I exhortà els infants que rebien a Jesús per primera vegada a ser sempre amics del Senyor, estimant-lo i valorant-lo.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà al jove confirmat un Nou Testament i als infants el llibre “Pregar amb Jesús”. Uns membres del Consell pastoral de la parròquia li van fer obsequi d’un “Ramell espiritual” precisament en aquella data, 12 de maig, en què Mons. Vives havia estat designat Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, l’any 2003.

En acabar la missa li foren ensenyades al bisbe les obres de restauració que ha realitzat al temple i sagristia parroquials.

Compartir