Confirmacions a Sta. Maria de Balaguer

Dissabte dia 11 de maig, Solemnitat litúrgica de l’Ascensió del Senyor, l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmacions a 20 joves de la Parròquia de Balaguer i pobles veïns de La Noguera. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector i Arxiprest de Noguera, Mn. Jordi Profitós i els sacerdots de l’Arxiprestat Mn. Ramon Solé, Mn. Pere Cañada i el diaca permanent Mn. Antoni Baldomà. També hi concelebrà el P. Jordi Vilà, Superior Provincial de l’Escola Pia de Catalunya, d’on provenien un gran grup dels confimands.

A la seva homilia l’Arquebisbe va destacar el compromís que els confirmands adquirien en rebre el sagrament de la Confirmació, ja que el do de l’Esperit Sant els feia forts precisament per a ser testimonis de la Resurrecció de Crist i de la glòria que Ell ja gaudeix al cel, i que és una promesa ferma per a nosaltres. En elevar-se cap al cel, Jesús va obrir un camí d’esperança, que ens fa forts enmig de les crisis i problemes que ens toca viure. Per més problemes i temptacions que sofrim, els cristians hem d’anunciar a tothom la nostra esperança, que va més enllà de les coses terrenals i estar ancorada en el cel, on està Jesucrist i la Mare de Déu Assumpta, amb els sants i els àngels. Mons. Vives subratllà el valor de la dignitat de tota persona humana perquè Crist viu. Aquesta és la gran veritat que omple de contingut la nostra fe. Jesús, que morí a la creu, ha ressuscitat, ha triomfat sobre la mort, sobre el poder de les tenebres, sobre el dolor i l’angoixa: Crist viu en el cristià. La fe ens diu que l’home, en estat de gràcia, és deïficat. Som homes i dones, no àngels. Éssers de carn i ossos, amb cor i passions, amb tristeses i alegries. Però la divinització redunda en tot l’home com una anticipació de la resurrecció gloriosa. Per això hem de ser testimonis del Senyor anunciant-lo i treballant per la dignitat de tota persona, especialment de les que més poden patir o sentir-se soles o sense que ningú les estimi.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament exhortant-los que en poguessin llegir un breu fragment cada dia perquè els ajudaria en el seu viure com a joves cristians.

Compartir