El grup “Estel”, format per joves de La Seu d’Urgell, van dur a terme la tradicional representació d’“Els Pastorets” a la sala d’actes del col·legi La Salle, el diumenge 14 de gener, a les sis de la tarda. Hi assistiren l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i el Rector de la Parròquia de Sant Ot, Mn. Ignasi Navarri, que van cloure l’acte amb el lliurament d’un obsequi a tots els participants, actors, músics, directors d’escena, maquilladores i control tècnic. Els dos van agrair la bona disposició dels que fan possible aquest espectacle, grans i petits, tot assenyalant-ne el paper religiós i cohesionador, així com de projecció personal dels joves que actuen i trenquen la por amb l’escenari.
Acompanyats d’un bon nombre de familiars, veïns de La Seu i d’amics, un nombrós grup de 32 nois i noies d’edats ben diverses, van actuar com a fures de l’infern, el popular Rovelló i la Llúcia, el rabadà, els àngels, i tants altres personatges que, seguint el llibret original de Josep M. Floch i Torres (1880-1950), van explicar al públic, en les diverses escenes, que el bé sempre triomfa davant del mal, tot inspirant-se en el relat evangèlic del Nadal. Aquest text, sovint escrit en vers i amb una estructura dramàtica que incorporava elements artístics diferents com la projecció d’imatges en vídeo, o alguns elements monumentals, com la caldera d’en Pere Botero, va fer-ho passar bé als assistents.
L’activitat va tenir l’acompanyament de música en directe, amb la interpretació de Patrícia Navas, Esperança Gonçálves, Arantxa Terreros, Cristina Aroca; i la direcció compartida per Alba Vilarrubla, el germà de La Salle Josep Solsona, Nicha Roca, Sílvia Rodriguez, i Carles Martin, amb l’empenta de Mn. Jordi Miquel, encarregat de l’església de Santa Magdalena i ànima de l’espectacle. Els assajos començaren al mes d’octubre, i aplegaren joves de La Salle, i d’altres escoles de la ciutat.
Els Pastorets és una de les tradicions nadalenques més arrelades al nostre país i mou anualment milers d’espectadors a pobles i ciutats. Centenars de representacions s’acumulen cada any arreu, en una franja de calendari que sol anar de mitjans de desembre fins a finals de febrer.