Pelegrinatge a Terra Santa 2023

El Pelegrinatge del Bisbat d’Urgell a Terra Santa va tornar a ser possible després d’una breu interrupció de tres anys, i entre el 28 de setembre i el 5 d’octubre, 40 persones de la diòcesi van viatjar pels principals indrets vinculats amb la vida de la Sagrada Família i de Jesucrist, amb el guiatge de Mn. Ramon Sàrries, Arxiprest de les Valls d’Andorra.

La darrera celebració eucarística es va compartir a la capella del Calvari, a l’església- basílica del Sant Sepulcre, en un indret de gran simbolisme i enmig de l’emoció dels pelegrins.

Al llarg del pelegrinatge havien recorregut Natzaret, Betlem, Cesarea, Abu Gosh, les fonts del Jordà i el lloc de bateig de Jesús. Van reviure plegats el moment de l’Anunciació a la Nativitat, van visitar l’església de les Benaurançes, també la muntanya del Tabor,i van fer un bon recorregut per la ciutat santa de Jerusalem. Van poder copsar el clima en el que viuen els cristians a Terra Santa. Els pelegrins van conèixer el lloc del naixement de Jesús, també el de la seva crucifixió i l’espai del Sant Sepulcre, que avui és venera en forma de capella, dins de la edificació de la gran església que l’acull.

El pelegrinatge organitzat per la Diòcesi d’Urgell sota el guiatge de Mn. Ramon Sàrries, Arxiprest de les Valls d’Andorra es va iniciar ara fa 39 anys i s’ha mantingut sempre malgrat les dificultats polítiques que s’han produït al llarg d’aquest temps.

El P. Artemio Vítores, franciscà de la Custodia dels Franciscans a Terra Santa va rebre els pelegrins a l’església de la Nativitat, a Betlem, on els va explicar les vicissituds que han viscut les comunitats de franciscans que la sostenen i les dificultats que s’han superat en els anys de custodia dels Llocs Sants.

Compartir