Festa de St. Marcel·lí Champagnat a Les Avellanes

La festa del fundador dels Germans Maristes (“Germanets de Maria”), el sacerdot francès Sant Marcel·lí Champagnat el dia 6 de juny, fou especial solemne aquest any, amb la presència de l’Arquebisbe d’Urgell, la comunitat dels 9 Germans Maristes del Monestir de Les Avellanes, el seu Capellà Mn. Josep M. Aresté, l’Arxiprest Mn. Jordi Profitós, i els sacerdots de l’Arxiprestat de Balaguer-Noguera, de Tremp i del veí bisbat de Lleida, amb el P. Escolapi Eduard Pini, i amb altres amics i cooperadors de l’Obra Marista i veïns de la contrada.

A la seva arribada, foren rebuts pel Superior de la Comunitat Gmà. Miquel Romeu, amb els altres Germans Maristes, i després de l’acollida reberen una informació molt completa de l’obra del Maristes arreu del món, també arreu de Catalunya en la Província de l’Hermitage, les escoles i l’obra social, i pogueren veure el vídeo sobre la inauguració del so de les campanes del Monestir, que amb esforç van restaurant i adequant els Maristes a Les Avellanes (Os de Balaguer), així com el projecte de tenir una còpia dels famosos sepulcres dels Comtes d’Urgell, que actualment estan exposats al Museu dels Cloisters de Nova York.

Al migdia se celebrà l’Eucaristia solemne concelebrada, presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric, i acompanyada a l’orgue pel Gmà. Simeó. L’arquebisbe destacà a l’homilia la gran confiança i intrepidesa de sant Marcel·lí en fundar el 1817, prop de Lió (França), els Germanets de Maria, al servei de l’ensenyament i la catequesi per als infants i joves del seu temps, que sofrien les conseqüències de la Revolució francesa, l’abandó educatiu i religiós que se’n derivaven. Il·luminat per la Verge Maria es dedicà a “acollir els infants, perquè en ells acollia el Crist” com diu l’Evangeli proclamat. I així com Maria als inicis de la predicació cristiana pregava i acollia l’Esperit Sant amb els apòstols, ajudant-los en el servei evangelitzador, així Maria ajudaria aquesta empresa d’amor i evangelització envers els infants. A Jesús per Maria. I animà a confiar en l’Esperit Sant que vivifica l’Església i la fa capaç de grans empreses, sense tenir por de les proves i de les dificultats. Així ens hem d’animar nosaltres al servei i a l’amor entregat envers els germans.

Després van compartir un àpat de germanor en el refetor del Monestir.

Compartir