Confirmacions a La Massana

El dia 2 de juny l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 17 joves i adults de la Parròquia de St. Iscle i Sta. Victòria de La Massana (Principat d’Andorra). A la seva arribada a la Parròquia fou rebut per l’Hble. Cònsol Major, Sra. Olga Molné i per la Consellera de Comú, Hble. Mireia Ramos, amb qui pogué intercanviar una salutació, i també fou rebut pel Rector, Mn. Lluís Eduard Salinas. Concelebraren amb l’Arquebisbe, el Rector de la Parròquia de La Massana, amb Mn. Joan Fenosa, Rector d’Ordino, el P. Albano Teixeira, capellà dels fidels de llengua portuguesa i Mn. David Codina, Secretari general.

A la seva homilia l’Arquebisbe animà els joves que rebien el sagrament de la Confirmació a perseverar en la fe i en la joia d’aquell dia en què rebien la plenitud del do de l’Esperit Sant que un dia, de petits, ja havien rebut pel Baptisme. Mons. Vives els feu una bella catequesi sobre els elements litúrgics de l’església de La Massana, amb l’altar, l’ambó i la seu, bellament integrats, com els 3 llocs més importants de l’església parroquial: l’altar que els sacerdots besen en iniciar i acabar la celebració que representa el Crist i on es duu a terme el sacrifici eucarístic que dona vida als creients i al món; l’ambó des d’on es proclama la Paraula de Déu; i la seu on s’asseu el celebrant per presidir la comunitat “in persona Christi”. Tot per donar glòria a Déu Trinitat amb el culte litúrgic i l’Eucaristia.

Una eucaristia com la que celebraven aquell dia, dins la qual els joves rebien l’Esperit Sant a través de la imposició de les mans i la crismació del Bisbe amb el Sant Oli perfumat del Crisma perquè davallés damunt d’ells l’Esperit Sant, com una rosada o pluja fina de vida eterna, i entrés dintre seu per sempre. Glossant l’Evangeli proclamat els va animar a ser persones que donen el millor de si mateixes a Jesús, com el jove ric, complint els manaments, i donant-se del tot a Jesús, seguint-lo sempre.

Al final de la Missa l’Arquebisbe els regalà un Nou Testament, animant els joves a llegir-ne cada dia un petit fragment i recordant-los com aquell llibre és el més gran de tots, perquè conté les paraules de vida de Jesús, i perquè per aquest llibre molts cristians són perseguits encara avui i han donat la seva vida.

Compartir