Celebració del Dia de Pasqua

Diumenge de Pasqua, 9 d’abril, arreu de la Diòcesi els preveres i diaques es van multiplicar perquè es pogués celebrar al màxim la gran solemnitat de la Resurrecció del Senyor, la festa litúrgica més important de tot l’any.

A la Catedral de Sta. Maria la celebració solemne del Dia de Pasqua fou presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric i concelebrada pel Vicari General i Rector, Mn. Ignasi Navarri i el Secretari general Mn. David Codina. El Sr. Arquebisbe va impartir la benedicció apostòlica amb indulgència plenària a tots els fidels presents.

A la seva homilia l’Arquebisbe Vives va glossar el significat profund de la festa de Pasqua amb la resurrecció de Jesucrist d’entre els morts, que dóna la Vida. Va utilitzar 3 conceptes per la seva homilia: Al·leluia!; no tingueu por! i aneu per tot el món!

Al·leluia com la gran paraula de Pasqua: Lloat sigui Déu, el Senyor! el Poble de Déu que s’alegra a la Pasqua pel Baptisme que ens va fer fills de Déu i ens va incorporar a l’Església canta joiós Al·leluia! perquè el Senyor ha Resuscitat. Ell és viu! Som el Poble de l’Al·leluia! Això ens ha de portar a viure amb alegria i joia malgrat les dificultats i tempestats de la vida.

No tingueu por! Una de les consignes que Jesús Ressuscitat més repeteix als Evangelis de la Resurrecció: la por és el contrari a la fe. La por ens bloqueja, ens paralitza, ens fa viure en el recel i la desconfiança quan no som capaços de veure els altres com a germans sinó com a enemics. Ens cal viure com Sta. Teresa de Jesús Infant en la confiança absoluta en Déu. Aquest no tenir por ens ha de portar, com els apòstols, a ser testimonis, valents, pacífics però coratjosos de la fe. En aquest sentit l’Arquebisbe animà els fidels a donar testimoni de la fe i a denunciar tot allò que pugui ser burla o menyspreu i atac injustificat a la llibertat religiosa i al respecte pels creients.

Finalment, aneu per tot el món! La Resurrecció del Senyor va fer que els apòstols, que havien negat el Senyor, de cop i volta, sortissin i l’anunciessin. Ens cal anunciar a Jesús als nostres contemporanis, sense por, perquè tothom pugui descobrir l’alegria de seguir Jesús Ressuscitat.

Al final de la Missa l’Arquebisbe impartí la benedicció apostòlica amb indulgència plenària en aquell Diumenge Solemne de Pasqua i es cantà el Regina Caeli Al·leluia! a llaor de la Mare de Déu, que en totes les advocacions, ha de ser estimada i venerada.

Al sortir de l’Eucaristia Mons. Vives s’afegí al grup de caramelles de la Germandat de St. Sebastià que any rera any anuncien la resurrecció de Crist per la ciutat de La Seu d’Urgell unint-se a aquesta bonica tradició tant arrelada a Catalunya.

Compartir