Passió Viva d’Oliana

Més de 200 persones van fer possible enguany la Passió Viva d’Oliana.

El poble d’Oliana es va abocar de nou a l’escenificació de la Passió de Crist en quadres plàstics, des de la seva entrada a Jerusalem fins a la crucifixió i el davallament. Amb una acurada posada en escena, l’organització va disposar els diversos quadres al llarg del carrer major del nucli antic, l’entorn de l’església parroquial, fins arribar a la Plaça del Lledoner, on l’escena de la crucifixió i el davallament, posaven punt i final al recorregut.

Més d’un miler de persones van seguir el recorregut en silenci, acompanyats per les torxes situades a banda i banda del carrer, que donaven llum a un camí sense llum artificial, per permetre una ambientació i un recolliment major.

Abans de la celebració de la Passió Viva, es va dur a terme la Processó del Silenci, també amb gran recolliment i devoció. Aquest és un dels moments que el poble d’Oliana viu amb més emoció i és molt propi d’aquesta parròquia de Sant Andreu d’Oliana. En acabar la processó del silenci, es van iniciar els preparatius de l’escenificació de la Passió Viva, en la qual participa la gran majoria dels veïns, ja sigui com actors o com personal de suport i de regidoria.

Compartir