Confirmació dels joves de Bellcaire d’Urgell, Castellserà i Penelles

Diumenge dia 5 de març, II de Quaresma, l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric va administrar el sagrament de la Confirmació a l’església de la M. de Déu Assumpta de Bellcaire d’Urgell (La Noguera) a 24 joves de les Parròquies de Bellcaire d’Urgell, Castellserà i Penelles. Concelebrà amb l’Arquebisbe el Rector, Mn. Ivan David Ayala i Mn. David Codina. Hi foren presents els Alcaldes dels 3 municipis així com una gran quantitat de fidels que ompliren el temple parroquial de Bellcaire i les diverses Corals reunides.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric recordà als joves confirmands que la Quaresma és un camí de 40 dies que ens ha de portar fins a la Setmana Santa i al gran Tridu Pasqual on commemorarem la passió, mort i resurrecció de Jesús. Un camí que ens ha de servir per a preparar-nos espiritualment per arribar a Pasqua renovats interiorment. Mons. Vives va glossar l’Evangeli proclamat (Mt 17, 1-9) de la Transfiguració del Senyor quan Jesús s’emporta Pere, Jaume i Joan dalt d’una muntanya alta i es transfigura davant d’ells. A vegades cal elevar-nos, agafar alçada, per superar les nostres rutines, pors o apaties, i veure-hi millor, i així podrem reprendre el camí de la vida “transfigurats”. Cal demanar, com deia St. Ignasi, “ganes de tenir ganes”, a l’hora de pregar o de mantenir els compromisos adquirits com el que els joves duien a terme el dia de la seva confirmació: ser amics i testimonis de Jesús. Per això ens cal sempre escoltar la veu del Pare que ens diu, referint-se a Jesús “Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m’he complagut, escolteu-lo!”. Ens cal escoltar Jesús, enmig de tantes veus, i donar-li espai i silenci acollidor perquè ens pugui parlar. En aquest sentit l’Arquebisbe animà els joves a saber abstenir-se en aquesta Quaresma de les coses que ens impedeixen “escoltar” la veu de Jesús i ens distrauen del més important. I recordà com els 24 joves confirmats rebien aquell dia la plenitud de l’Esperit Sant, i que allò era una autèntica notícia, que enmig del nostre món, 24 joves, diguessin que volien seguir el camí de Jesús i el que implica: estimar de forma concreta.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament i els confirmats van regalar a l’Arquebisbe una fotografia de tot el seu gran grup de catequesi i volgueren agrair el treball de les seves catequistes fent-los ofrena d’un bon ram de flors.

Compartir