Càritas Urgell envia els primers 32.000 € pels damnificats del terratrèmol Turquia i Síria

La campanya d’emergència oberta per Càritas Urgell el passat 9 de febrer s’atansa al seu nou objectiu de 40.000 €. 

La resposta humanitària de Càritas s’està centrant precisament a obrir canals d’escolta per facilitar informació als afectats sobre espais de refugi.

 

Turquia

A data del 20 de febrer, Europa Press informa que ja es registren 40.600 morts i més de 80.278 ferits. Segons el Servei Presidencial de Desastres i Emergències (AFAD) i la Unitat de Coordinació en Salut (SAKOM), més de 216.000 persones han estat evacuades de les seves llars. A les 10 províncies més afectades, s’han enfonsat (o estan a punt d’enfonsar-se) 7.584 edificis, i 12.617 han resultat greument danyats. La població total afectada és de 13,5 milions de persones.

A tot això, s’ha d’afegir una nova tragèdia provocada per un terratrèmol independent de 6,4 intensitats -i més de 6.000 rèpliques-, ocorregut en la tarda del 20 de febrer. En les primeres hores, ja es comptabilitzaven 700 ferits. De nou, aquest terratrèmol afecta la frontera entre Turquia i Síria. Els equips d’emergència d’ambdós països estan avaluant la zona. Les tasques de descobriment i rescat començaran tan aviat com sigui possible.

L’accés a la regió ha millorat. S’han obert les carreteres i els aeroports de Hatay, Sanliurfa i Gaziantep. El transport públic continua tallat parcialment, ja que s’ha posat al servei en les tasques de rescat. Les escoles i espais públics s’han tancat a tot el país.

La diòcesi d’Anatòlia ha estat greument afectada. La catedral d’Iskenderun s’ha enfonsat, i les oficines de Càritas també han estat damnificades.

El pla de Càritas a Turquia

La xarxa de Cáritas ha elaborat un primer pla de resposta ràpida de 2 mesos a Iskenderum, Mersin, Esmirna i Istanbul. Això no obstant, es fa una crida perquè no s’oblidi que la recuperació social després de l’impacte d’aquest terratrèmol serà un treball de mitjà i llarg termini.
Amb aquesta primera resposta es donarà atenció a 5.000 persones vulnerables afectades.

 

Síria

A data del 20 de febrer s’estima que el terratrèmol ha causat més de 5.800 morts i més de 10.000 ferits. El terratrèmol ha tingut un impacte més devastador al nord-oest del país, amb més de 4.400 víctimes mortals i més de 8.000 ferits. Pel que fa als danys materials s’estima que hi ha 9.000 edificis afectats de manera total o parcial, deixant a més de 11.000 persones sense llar.

La resposta de Càritas Síria s’està centrant en la distribució de mantes, matalassos, bolquers, menjar, llet i kits d’higiene a les famílies afectades, que continuen buscant refugi en esglésies, escoles i estadis.
L’oficina regional de Càritas de Mitjà Orient i Nord d’Àfrica a Beirut (Càritas MONA), s’ha mobilitzat per col·laborar en la resposta a aquesta emergència.
L’oficina regional està coordinant juntament amb l’oficina de Càritas Síria les trobades amb Càritas Internationalis i les Càritas germanes de la xarxa internacional. Es continua treballant conjuntament en el disseny del pla d’acció de l’emergència a mitjà termini.

FES LA TEVA APORTACIÓ

També pots realitzar una transferència o un Bizum:

  • ES36 2100 0018 1702 0051 6790
  • BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Compartir