Jornada de formació de Pastoral de la Salut a Balaguer

La 17ena Jornada formativa en Salut, organitzada per la Delegació de Pastoral de la Salut de la diòcesi, es va dur a terme el 25 de febrer al Santuari del Sant Crist de Balaguer, amb una notable assistència de participants. La conferència de Ramon Cases, osteòpata de La Seu d’Urgell, sobre el tema “Som cos i esperit. Anatomia perfecta”, va obrir la jornada de formació, després de la pregària i la presentació, que van anar a càrrec de Mn. Ignasi Navarri, el Delegat de Pastoral de la Salut del Bisbat d’Urgell.

Ramon Cases, Osteòpata especialitzat en Osteopatia Pediàtrica, va exposar la seva experiència segons la qual la comprensió integral de la persona com una unitat de cos, ment i esperit, permet oferir una assistència holística al pacient. Així doncs l’osteopatia, mitjançant la seva metodologia d’aplicació manual personalitzada i els seus objectius clínics – preventiu, curatiu, pal·liatiu o coadjuvant – podria ser una disciplina paradigmàtica en l’assistència sanitària holística. En el segon bloc, va fer un breu resum de la seva tesi doctoral titulada “Efectos del tratamiento osteopático en trastornos neurocognitivos asociados y la calidad de vida relacionada con la salud en el Trastorno del Espectro Alcohólico Fetal (TEAF)”, la qual  demostra un efecte beneficiós de l’osteopatia en trastorns neurocognitius i la qualitat de vida d’infants amb TEAF provinents de l’adopció de Rússia i Ucraïna. El TEAF, que és causat per l’exposició prenatal a l’alcohol de l’embrió o fetus en formació, és reservsible si la dona embarassada no consumeix alcohol des del moment de la concepció i durant tota la gestació.

Després d’un descans, Mn. Ignasi Navarri va pronunciar una nova conferència, sobre “El Sagrament de la Unció dels malalts”.

En acabar les conferències hi va haver un temps per a preguntes i reflexions dels participants, i es va informar als assistents sobre el 43 pelegrinatge diocesà a Lourdes, que es portarà a terme del 29 al 31 de maig. També es va presentar la XXV  celebració de la Pasqua del malalt que tindrà lloc a La Seu d’ Urgell, el dia 13 de maig.

Compartir