Celebració de la Jornada del Malalt i de la Mare de Déu de Lourdes

L’Hospitalitat de Lourdes va celebrar la festa de la Mare de Déu de Lourdes, que coincideix amb la celebració de la Jornada del Malalt, amb una Eucaristia a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, a la que varen assistir molts fidels de La Seu d’Urgell i dels pobles veïns. La celebració eucarística fou presidida per Mn. Ignasi Navarri, el Rector de la Parròquia de Sant Ot, i concelebrada per Mn. Martín Hinojosa, Mn. Jordi Miquel i Mn. Evarist Vigatà.També a la resta de parròquies de la diòcesi es van celebracions eucarístiques en aquesta Jornada del Malalt, amb els grups parroquials vinculats a l’Hospitalitat de Lourdes o a la Delegació de pastoral dels malalts.

A la Catedral, Mn. Ignasi Navarri va parlar de l’experiència del Pelegrinatge a Lourdes, de la tasca de l’Hospitalitat en el pelegrinatge i en la cura de les persones, i també va recordar la fe i la humilitat de Bernardeta, posant-la com exemple a seguir en la nostra vida quotidiana. Després de l’homilia, es va oferir als fidels que ho desitgessin rebre el sagrament de la unció dels malalts,  sagrament a través del qual es demana al Senyor  la salut del cos i de l’ànima.

En acabar la celebració, es va fer una processó per l’interior de la Catedral, i els fidels, amb les seves candeles enceses, van seguir la imatge de la Mare de Déu de Lourdes, que era portada pels membres de l’Hospitalitat de Lourdes, tot cantant el conegut Ave de Lourdes, amb gran devoció.

Compartir