Pregària ecumènica per la unitat i la pau a Guissona

Donat que el 4 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Fraternitat Humana, establert per l’Assemblea General de Nacions Unides en record de la declaració conjunta a favor de la fraternitat signada a Abu Dhabi el 2019 pel Papa Francesc i el gran imam de la Universitat d’Al-Azhar, Ahmed al-Tayeb, referent religiós de 1.300 milions de musulmans sunnites, a Guissona el diumenge dia 5 de febrer van celebrar una pregària ecumènica per la pau i la unitat entre tots els cristians.

Va ser presidida per l’Arquebisbe d’Urgell i hi van participar el prevere de la comunitat ucraïnesa greco-catòlica, el prevere de la comunitat romanesa ortodoxa, i els Mossens catòlics llatins Ramon Balagué, Fermí Manteca i Joan Pujol.

En un clima de recolliment i oració cristiana, després d’una entrada solemne amb signes escollits de les tres Esglésies, va ser proclamat l’Evangeli de Lluc 8, que comentà l’Arquebisbe, animant a la perseverança en la pregària i el treball per la unitat, i després els cants i les pregàries que van culminar amb el Parenostre cantat per totes les corals en una processó i diverses cançons estimades de les tres comunitats presents.

Després de la benedicció dels ministres, la comunitat ucraïnesa va regalar a Mons. Joan Enric Vives una bella pintura de Volodomir Pos, membre de la comunitat, en agraïment per la solidaritat que ell i els catòlics han promogut amb el sofert poble ucraïnès que viu una guerra invasiva injusta.

Compartir