Diada per la No-violència i la Pau a Agramunt

Com cada 30 de gener molts centres educatius celebren el Dia Escolar de la No-violència i la Pau, i també a Agramunt, al Col·legi Mare de Déu dels Socors ha tingut ben present aquesta diada realitzant un acte per reivindicar aquests valors de la no-violència i la pau. Al migdia i al pati de l’escola es van aplegar l’alumnat d’Infantil i Primària, acompanyats pels mestres, alguns pares i mares i els convidats més importants: un grup d’avis de les dues residències de gent gran d’Agramunt que van acompanyar tota l’activitat que han fet l’alumnat. Com es va dir a la presentació, l’escola estava allí per a visualitzar i valorar la necessitat d’educar i treballar per la pau i el diàleg, al món i a la mateixa escola.

Tot un seguit de dinàmiques per poder expressar en les diferents edats dels nens, allò que volia transmetre l’acte que era la necessitat de treballar els bons valors i un de primordial és el de treballar per aconseguir la pau, i una pau duradora, arreu del món. Els més petits van recitar un poema que parlava de la pau i del seu símbol, el colom, els de cicle inicial van cantar una cançó amb una lletra composada amb la temàtica de la diada, els de cicle mitjà van regalar als presents una rotllana per la pau, tot ballant una sardana, i també els més grans van llegir un manifest que no volia ser un discurs més de tants, sinó que era una proposta per acomplir a l’escola, i aconseguir que la pau i la no-violència acompanyin el dia a dia de tots els membres del col·legi: alumnes, mestres i famílies. També es llegí el treball de reflexió elaborat pel claustre de mestres, a partir d’un text de santa Teresa de Calcuta. Mentrestant s’anaven fent totes les activitats. Al terra del pati es va pintar un colom de la pau, per recordar que se celebrava el DENIP.

Per a finalitzar l’acte tots plegats van cantar la cançó “Deixa la teva petjada”, que és l’himne que acompanya aquest curs i recull el projecte en valors de les escoles de les Missioneres de la Immaculada Concepció per a aquest 2022-2023. Al final, un gran aplaudiment per part de tots, abans de retornar a les aules, i acomiadar-se dels padrins i padrines que els havien acompanyat. Alguns alumnes van poder abraçar els seus propis padrins presents a la celebració. Un acte que va recordar l’Evangeli del diumenge, el text de les Benaurances, quan diu “Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus!

Compartir