Tradicional Festa de Sant Antoni a la Diòcesi

La festa de Sant Antoni Abat es va celebrar arreu de la Diòcesi d’Urgell com és tradicional el dia 17 de gener, amb misses amb molta presència de fidels i devots de St. Antoni Abat.

També van tenir lloc benediccions d’animals de companyia i bestiar, panets i les olles d’escudelles. La devoció i la gran assistència de fidels que van omplir els temples i que van assistir a les benediccions, malgrat la pluja, van ajudar a celebrar el moment. A la Catedral de Santa Maria, Mn. Ignasi Navarri, Rector de la Parròquia de Sant Ot va presidir la celebració solemne, a la que van assistir les autoritats de la ciutat, encapçalades per l’Alcalde i Regidors de l’Ajuntament, els representants del Consell Comarcal, de les forces de seguretat, i la Confraria de Sant Antoni, amb el seu president. Dins de l’Eucaristia es van beneir i repartir el tradicional Panet de St. Antoni com a signe de la caritat cristiana que ha d’arribar a totes les famílies. La coral ‘Veus de la Seu’ va interpretar els goigs de Sant Antoni.

A la seva homilia Mn Ignasi parla de la Confraria de St. Antoni de La Seu d’Urgell, i de la seva llarga tradició a la ciutat, quan va néixer precisament en temps de pesta i pandèmia, el 1904, perquè tothom tingués un plat calent a taula diàriament.

Després de la Missa, Mn. Ignasi Navarri, va dur a terme la benedicció dels animals, amb la presència del banderer d’enguany, Andreu Ramon Isús, acompanyat del banderer proposat per l’any vinent, Pol Clotet Armengol, i el banderer sortint, Jordi Armengol Obiols.

També s’han fet els tradicionals “tres tombs” al Passeig Joan Brudieu.

Compartir