Nota del Bisbat d’Urgell en la defunció del Papa emèrit S.S. Benet XVI

El Senyor ha cridat a la vida eterna el seu fill estimat S.S. el Papa emèrit Benet XVI. Que al cel sigui!

Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, demana que arreu de la Diòcesi d’Urgell es facin pregàries pel seu repòs etern, perquè Déu l’aculli en el seu Regne i li doni la plenitud de la vida amb tots els sants.

En els propers dies, a totes les parròquies i esglésies de la Diòcesi d’Urgell, es farà una Missa funeral per la seva ànima, convocant-hi els fidels. Aquest proper diumenge dia 1 de gener de 2023 a la pregària dels fidels es tindrà una intenció pel qui ha estat Pastor de l’Església Universal des de 2005 a 2013, i que ens ha donat gran exemple de bondat i d’humil servei a la vinya del Senyor.

Benet XVI ens va visitar el 2010 quan vingué a Barcelona per consagrar la Basílica de la Sagrada Família, i la nostra Diòcesi d’Urgell li està ben agraïda perquè va beatificar els nostres preveres diocesans màrtirs, Mn. Josep Tàpies i companys, va nomenar Mons. Vives, Arquebisbe ad personam, i va ser decisiu per a la signatura de l’Acord (Concordat) entre el Principat d’Andorra i la Santa Seu, entre d’altres.

La seva memòria perdurarà per la bona doctrina del seu Magisteri i l’exemplaritat de la seva vida com a Papa.

Preguem units tota la Diòcesi d’Urgell perquè Déu l’aculli en el seu Regne etern i li doni el goig celestial com un Pastor que ha estat bo i fidel fins a la mort.

La Seu d’Urgell, 31 de desembre de 2022

 

 

Compartir