30è. aniversari de la Residència Clara Rabassa

El dia 14 de desembre l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir els actes del 30è. aniversari de la residència Clara Rabassa d’Andorra la Vella, acompanyat de la Presidenta-Delegada, Sra. Eloisa Ortega i dels 3 membres del Patronat de la Fundació Privada Clara Rabassa que gestiona la residència, entre ells, l’Arxiprest de les Valls d’Andorra Mn. Ramon Sàrries; i els Srs. Frederic Font i Roc Torres. També hi assistí la Directora de la residència, Sra. Núria Mora.

L’Arquebisbe va presidir la celebració de l’Eucaristia amb la presència dels residents, familiars i treballadors i voluntaris de la residència. Entre les Autoritats van ser-hi presents els M.I. Ministres de Salut i d’Afers Socials, Joventut i Igualtat; els Cònsols de la Parròquia d’Andorra la Vella i l’Ambaixador d’Andorra davant la Santa Seu. Concelebraren amb l’Arquebisbe Joan-Enric Mn. Ramon Sàrries, Mn. David Codina i hi va estar present Mn. Josep M. Solé, sacerdot actualment resident a Clara Rabassa.

A la seva homilia l’Arquebisbe subratllà la seva alegria per poder ser present a la residència després dels anys durs viscuts a causa de la pandèmia i volgué agrair el treball durant aquests dos anys del Patronat, dels treballadors i del personal de la residència per tal de protegir i atendre els residents de les conseqüències de la pandèmia. Glossant la Paraula de Déu proclamada, animà a testimoniar amb obres i a viure amb pau i perdonant, essent sempre agraïts per allò que rebem de Déu, especialment, el do de la vida. Va pregar per ella i va agrair la generositat de la Sra. Clara Rabassa, que dóna nom a la residència, i que amb la seva generositat va permetre un llegat que ha donat molt de fruit gràcies al treball dels membres del Patronat de la Fundació.

Acabada la celebració de l’Eucarisita tingué lloc l’acte de benedicció i inauguració de la renovació del hall de la residència. A l’acte hi va assistir el Cap de Govern, M.I. Sr. Xavier Espot, així com els Ministres de Salut i d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, els Cònsols d’Andorra la Vella i els membres del Patronat.

Finalment les Autoritats es desplaçaren fins a la sala de la residència on els esperaven els residents i familiars on la Presidenta-Delegada va adreçar unes paraules recordant com la fundadora Sra. Clara Rabassa va tenir l’encert de destinar els seus béns per obrir una llar de gent gran ara fa 30 anys, quan en aquells moments no era una necessitat. La Presidenta-Delegada va destacar els pilars de la residència: els residents i el seu benestar i l’equip de professionals que conformen el centre residencial. Va tenir un record emocionat pel Sr. Daniel Torres, Patró de la Fundació, que recentment va traspassar. I va agrair els cuidadors, enfermeres, equip tècnic, recepcionistes, equip de cuina, bugaderia, neteja, així com els familiars dels residents.

Un concert a càrrec del trio Pianista Jordi Barceló i un aperitiu de celebració clogueren la joiosa festa de celebració.

Compartir