David Jou obre les conferències de la parròquia de Guissona

La parròquia de Guissona va iniciar de nou el cicle de conferències “Diàlegs”, us cicle que es porta a terme durant el curs escolar, proposat per la Comissió de Formació del Consell de Pastoral de la parròquia, i al que assisteixen un gran nombre de veïns de la població.

El cicle té la voluntat d’acostar temes i personatges a la comunitat de Guissona, que aporten elements d’espiritualitat i de reflexió a la vida quotidiana.

El doctor en física i poeta, David Jou Mirabent, fou l’encarregat de la primera ponència, que es portà a terme el 22 de novembre a la sala de plens de l’Ajuntament de Guissona.

Sota el títol “Ciència i fe, reflexions, poemes, horitzons”, va parlar al nombrós públic que va omplir la sala d’aquest aparent contrasentit entre ciència i fe, proposant les preguntes “Creure en Déu és compatible amb la ciència? I “Creure en Déu empetiteix la persona humana?”.

El Dr. Jou va anar desgranant de manera sàvia les respostes, utilitzant per això el seu coneixement sobre física quàntica i les seves poesies, donant elements de reflexió sobre l’univers a la llum dels coneixements dels que avui disposem. Per a David Jou, ciència i fe es donen la mà, mostrant que sí hi ha horitzó per l’entesa entre ciència i religió.

Compartir