Recés d’Advent a les Gntes. dels Ancians Desemparats de La Seu

El dia 29 de novembre i a la Capella de la Comunitat de Germanetes dels Ancians Desemparats de La Seu d’Urgell, l’Arquebisbe Joan-Enric va oferir un Recés d’Advent a les Religioses que dediquen la vida als ancians, segons el carisma de Sta. Teresa de Jesús Jornet.

Va predicar dues vegades: al matí sobre el consol de Déu, que ens arriba per Jesús, perquè esdevinguem consolats que donen consol i esperança, comentant Isaïes el cap. 40 inici de l’anomemat Llibre de la Consolació d’Israel. Amb una valoració de l’espiritualitat d”’escoltar la Paraula per posar-la en pràctica”, i remarcant la figura de Maria Immaculada que ens ensenya a donar-ho tot per ser acollidors de Jesús i proclamadors de l’Evangeli.

A la tarda dins les Vespres i l’adoració, va predicar sobre el “recomençar”, quan arribem al final de l’any litúrgic i comencem un nou Any, per seguir i viure el Misteri de Jesucrist, amb el cicle A de l’evangeli segons St. Mateu. I va remarcar que som “els qui esperem la manifestació de Jesucrist”. Així com la fidelitat de Déu “que sempre és fidel”, i que reclama la fidelitat de tots els batejats i la de tot consagrat. I els proposà aprofundir en la persona de St. Josep, el fidel custodi de Jesús i de l’Església, amb la vida amagada a Natzaret, sempre lluminosa i exemplar per a tot servidor dels ancians i dels pobres.

Compartir