Festa de la Rosa a Pallerols de Rialb

Pallerols de Rialb va acollir, el 20 de novembre, la tradicional Festa de la Trobada de la Rosa, organitzada per l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra i a la que van assistir un centenar de persones, que s’hi havien desplaçat des de Lleida, Barcelona, i també d’Andorra, de l’Alt Urgell i Solsona, Madrid i de Sevilla.De la Baronia de Rialb hi van assistir el seu alcalde Sr. Antoni Reig i la Consellera de Cultura Dolors Caelles. El dia fou fred, però assolellat, i es van poder reviure les jornades de novembre de 1937 quan sant Josepmaria va passar per aquests llocs en el seu camí cap a Andorra.

La festa va començar a les 11.30 amb la projecció d’un documental sobre l’aventura de Sant Josep Maria Escribà en el seu camí d’evasió cap a Andorra, a causa de la persecució religiosa durant la guerra civil espanyola de 1936-39.

Després de la projecció, es va dur a terme una visita guiada a la rectoria i l’església, i a continuació -a les 12:30- va tenir lloc la processó al voltant de l’església amb la imatge de la Mare de Déu, cantant els Goigs del Roser de Pallerols.

La missa de la Festivitat de Crist Rei va ser presidida per Mn. Pere Calmell, sacerdot de l’Opus Dei i concelebrada amb Mn. Lluís Ruiz, Rector de la parròquia de Solsona.

A l’homilia, Mn. Pere va ressaltar que la reialesa de Crist va ser conseqüència de la seva obediència a la voluntat del Pare que el va portar a la mort de creu per la salvació de tots els homes. Va ser davant Pilat i també a la creu, poc abans de morir, que va declarar obertament que ell era Rei. Recordant el pas de sant Josepmaria per Pallerols també va ressaltar l’obediència del fundador de l’Opus Dei a la Voluntat de Déu que el va impulsar a seguir el camí cap a Andorra per continuar l’obra que Déu li havia encomanat. En acabar l’Eucaristia, va tenir lloc la veneració de les relíquies de sant Josepmaria i tot seguit ens dirigírem al cementiri per resar pels difunts de Pallerols. Es va tancar la celebració litúrgica amb el cant del Rosa d’Abril.

Alguns dels assistents van dinar pels voltants de Pallerols i altres van anar als pobles i masies properes.

Fotos: Associació d’amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra

Compartir