La família Janeriana s’adhereix al Pacte Educatiu Global proposat pel Papa Francesc

El col·legi Sant Ermengol (Andorra la Vella) s’ha sumat al compromís educatiu de diferents institucions i organismes internacionals, que s’han vinculat al Pacte Educatiu Global proposat pel Papa Francesc. El dimecres 9 de novembre l’equip directiu, l’equip de pastoral i una representació dels companys del PAS i dels alumnes han estat els primers a respondre a la crida del Papa.

En un comunicat assenyalen que amb aquesta unió, es comprometem a:

  1. Situar la persona al centre de tot procés educatiu.
  2. Escoltar la veu dels infants, adolescents i joves.
  3. Promoure la plena participació de la dona a l’educació.
  4. Considerar la família com a primera i indispensable educadora.
  5. Obrir-nos a l’acollida dels més vulnerables i marginats.
  6. Aprofundir en una nova manera d’entendre l’economia, la política, el desenvolupament i el progrés al servei de l’ésser humà.
  7. Tenir cura de la nostra casa comuna.

Aquestes set claus del PEG, s’han inclòs al Pla Estratègic del centre. El Pacte Educatiu Global és una proposta duta a terme pel Papa Francesc el passat 15 d’octubre, en el marc d’una trobada a la Pontifícia Universitat Lateranense de Roma, justament per tractar d’aquest Pacte.

EL Sant Pare diu en el seu missatge que ens ha de sostenir la convicció de que en l’educació es troba la llavor de l’esperança, una esperança de pau i de justícia i d’harmonia social. La iniciativa sobre el Pacte fou presentada per Alessandro Gisotti, vice-director editorial del Dicasteri per  la Comunicació de la Santa Seu.

Compartir