Un llibre sobre la Gna. Mª Angustias Giménez, cofundadora de les Gnes. Hospitalàries del Sagrat Cor

El dia 31 d’octubre al saló d’actes de l’Hospital psiquiàtric Sant Benito Menni de Sant Boi de Llobregat, va tenir lloc la presentació del llibre que investiga la figura de la Gna. Mª Angustias Giménez Vera, cofundadora amb St. Benet Menni i amb Mª Josefa Recio, de l’Institut de Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, actualment estès per tot el món.

Hi van ser presents l’Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, la Superiora general i la Superiora provincial de l’Institut, metges i directius de les institucions que l’Institut religiós regenta a Espanya, el Bisbe de Sant Feliu de Llobregat i l’Arquebisbe d’Urgell, entre d’altres.

Als 125 anys de la seva mort, es presentava la primera biografia d’una de les fundadores de la Congregació de Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, Maria Angustias Giménez Vera, granadina que va emprendre l’aventura hospitalària amb una profunda sensibilitat espiritual i que va morir a Sant Boi de Llobregat.

El llibre, escrit pel periodista José Ignacio Rivarés, permet conèixer una dona forta i molt tenaç, malgrat la seva fràgil salut, que va impulsar una congregació de dones i per a dones malaltes mentals, en una època en què les dones es trobaven en una situació de fragilitat social. Ella, malgrat la seva pròpia fragilitat, va ser instrument en mans de Déu per donar inici a una nova forma de vida consagrada que posa cara femenina a l’hospitalitat.

Compartir