Confirmacions a Coll de Nargó (Alt Urgell)

El diumenge 30 d’octubre l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la confirmació a dos joves de les Parròquies de Gavarra i Coll de Nargó a l’església parroquial de St. Climent de Coll de Nargó. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector Mn. Benigne Marquès i el Secretari Mn. David Codina.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric glossà les lectures de la Paraula de Déu proclamades en el diumenge XXXI durant l’any. A la primera lectura  Sa 11,23-12,2 subratllà la immensitat de Déu ja que “el món tot sencer davant vostre és com un gra que tot just inclina la balança, com un esquitx de rosada que cau a terra el matí”. Davant la immensitat de Déu els homes hem d’adorar-lo i estimar-lo, buscar la seva glòria, i reconèixer amb humilitat la nostra petitesa i la nostra condició d’éssers creats a “imatge i semblança de Déu”.

A l’Evangeli (Lc 19,1-10) Jesús troba Zaqueu, cap de publicans i ric, “que intentava de veure qui era Jesús”, però la gentada li privava la vista i s’enfilà en un arbre, al lloc on Jesús havia de passar. Ens cal córrer i ser enginyosos per anar a cercar a Jesús, per voler-lo trobar, i vèncer els obstacles que ens impedeixen accedir a Ell. En aquest sentit l’Arquebisbe demanà a les dues joves que rebien la plenitud de l’Esperit Sant de perseverar en la fe rebuda i de cercar Déu, que “ha vingut a cercar i a salvar”. Confiem que Ell vol el nostre bé.

Zaqueu és també exemple per a tots, que sempre ens podem convertir, que no hem de jutjar, i que per a Déu sempre hi ha temps per al perdó, la misericòrdia i el recomençar: “Senyor, ara mateix dono als pobres la meitat dels meus béns, i a tots els qui he defraudat els restitueixo quatre vegades més”. Ens cal donar temps a les persones perquè puguin reconèixer els seus pecats i confiar en la conversió, sense judicis deterministes i maniqueistes que ens fan distingir simplificadament entre bons i dolents. Finalment, l’Arquebisbe exhortà les joves a saber valorar els temps que vivim com si fossin els darrers, els últims a la vida, i a refer els lligams de pau, fraternitat i amor amb els germans amb qui tinguem alguna ofensa, mentre hi som a temps.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà en nom de la Parròquia a les joves confirmades un Nou Testament, i els el dedicà, perquè poguessin aprofundir en la Paraula de Déu i en acabar la celebració eucarística va poder saludar les joves confirmades i les seves famílies.

Compartir