La Fundació d’Esplai Santa Maria de Núria (FEMN) celebra la seva primera Assemblea de curs

El dissabte 24 de setembre a la població de Balaguer va tenir lloc la primera assemblea de la FEMN.  Amb l’alegria del retrobament després de les activitats del lleure d’estiu, els representants dels diferents centres d’esplai i el patronat de la fundació,  s’aplegaven sobre les 10 del dematí al centre cívic.

Un cop reunits el president de la FEMN, Santi Amores, donava inici a la reunió amb la seva salutació i ens convidava a seguir l’ordre del dia amb entusiasme per abordar les qüestions previstes.  Alhora ens presentava una dinàmica amb tres preguntes per treballar-les durant el temps que estiguessin reunits. Aquestes qüestions eren: Què canviaries, què innovaries i què mantindries de la FEMN. Les respostes dels participats es compartirien cap el final de l’assemblea.

Feta la benvinguda el consiliari Mn. Joan Pau, dirigia la pregària, seguint com a fil conductor els continguts de la 108 Jornada Mundial del migrant i el refugiat que se celebrava el 25 de setembre amb el lema: “Aquí construïm el futurs amb els migrants i els refugiats”; amb un signe i una cançó convidava els monitors al compromís amb aquesta realitat.

Acte seguit es va aprovar l’acta de l’assemblea anterior celebrada a Peramola i de seguida es van revisar els preus de pensió per dia de les cases de la Fundació, ajustant-los una mica de comú acord, pensant en el bé dels esplais i en l’increment del cost de la vida actualment.

Van passar a fer la valoració de les activitats d’estiu: colònies, rutes, curs de monitors i directors, formació i altres, amb un grau de satisfacció alta per la participació, el compromís, la feina feta i les poques incidències. Alhora ja des d’ara es va fer l’agenda per a l’assignació de cases per a les colònies d’estiu del 2023.

Continuant l’ordre del dia es va parlar de l’organització i participació per a la Trobada de monitores i monitors que tindrà lloc a la casa de colònies d’AINA el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre.

Posteriorment l’esplai Xino-Xano, Sió i Guissona en el marc de l’activitat de “bones pràctiques” que va començar a l’assemblea passada, ens van explicar una activitat que tenen per a dinamitzar les seves reunions de manera creativa i formativa alhora.

En una altre punt es va deixar constància que la propera assemblea s’hauran de renovar els càrrecs de Formació i Secretaria, proposant candidats per a la futura elecció.

Finalment es van donar informacions diverses del calendari del MCECC. Es va parlar de l’obtenció de Workspace google; Merchandising FEMN – proposta de logotip dessuadora i torn de precs i preguntes.

Cal dir que tot no va se feina; a la mitja part, es va fer un esmorzar senzill però molt gustós, que ens va preparar l’esplai Santa Maria de Balaguer, amfitrió i responsable d’acollir aquesta assemblea. Va ser el moment per compartir de manera més distesa el treball, l’amistat i la Fe.

Compartir