Concert amb les sonates de J.S. Bach a Estamariu (Alt Urgell)

El grup “Temperamento” va oferir un esplèndid Concert amb obres de Johan Sebastian Bach (1685-1750) en versió original, a l’església romànica de St. Vicenç d’Estamariu el dia 13 d’agost. Hi va assistir l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra acompanyat del Vicari general i Representant a Andorra. El Concert formava part de l’11è. Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP).

El grup”Temperamento” el formen 3 grans músics: Rafael Ruibérriz de Torres, flauta travessera, Guillermo Turina, violoncel, i Alfonso Sebastián, clavicèmbal. Van interpretar les 3 sonates de Bach per a flauta i baix continu, a les quals intercalaren algunes pàgines cèlebres del gran músic alemany en versió original o bé transcrites per a flauta, violoncel i clave.

El públic entusiasta omplia tot l’aforament del temple i va aplaudir molt la bellesa de les interpretacions. Els músics van oferir un únic bis amb l’Ave Maria que Charles Gounod (1818-1893) va composar sobre el Preludi i fuga en Do major per a clave de Bach.

Compartir