Setmana de Cinema espiritual i Premi als alumnes del Col·legi Mare Janer

El curtmetratge “El Apagón”, realitzat per alumnes del Col·legi Mare Janer va rebre el dimecres 6 de novembre el 2n. premi del Concurs de curtmetratges organitzat per la Conferència Episcopal Espanyola, “Cine con espíritu”, en el context de la VIII Setmana de Cinema Espiritual.

La 8ª Setmana de Cinema Espiritual s’està celebrant a Andorra (als cinemes Illa Carlemany, d’Escaldes-Engordany) del 4 al 8 de novembre, i el dia 6 de novembre abans de la projecció de la pel·lícula alemanya per a adults “La revolució silenciosa”, l’Arquebisbe i Copríncep, Mons. Joan-Enric Vives, i el Delegat d’ensenyament del Bisbat d’Urgell, Mn. Pepe Chisvert, van portar a terme l’acte de lliurament d’aquest 2n. premi del concurs de curtmetratges en la seva 3ª edició (curs 2019-20) a la Directora del Centre Mare Janer, Sra. Dolors Llobet i a la professora de religió Sra. Carolina Bassi. El concurs està organitzat pel Departament de Pastoral de Joventut de la CEE amb el títol “Cine con espíritu”. Per primera vegada hi participaven alumnes del Col·legi Mare Janer, i el grup de les noies Eva Carrasco, Ana Sofia Jorné, Esther Llobet i Martina Ripoll (representants del Bisbat d’Urgell) se’n van endur el segon premi, que consistia en un programa d’edició de vídeos i Ipod per a cada participant.

Després de l’acte de lliurament i abans de la pel·lícula per a adults “La revolució silenciosa” es va projectar el curtmetratge guanyador, que parla d’una adolescent que només es preocupa per tenir seguidors a les seves xarxes socials sense adonar-se del que passa al seu voltant i de les persones amb les quals es va trobant, fins que un dia descobreix el veritable significat de la vida amb relacions i atenció als qui ens envolten.

La 8ª edició de la Setmana de Cinema Espiritual a Andorra enguany té prop de 2.300 participants, infants i joves dels tres sistemes educatius presents a Andorra. Per segona vegada, també es durà a terme aquesta Setmana a Balaguer. Aquest és un projecte que implica mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius del Principat, també de les comarques catalanes frontereres. Es porta a terme amb el suport dels Cinemes del centre comercial Illa Carlemany, d’Escaldes-Engordany, a Andorra i de les sales parroquials disponibles a Balaguer i al Sant Crist. Les projeccions es fan en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per a un públic adult que té lloc a la nit. El cicle vol explicar que més enllà del cinema religiós, el cinema s’obre a la dimensió transcendent de l’antropologia. El cinema espiritual aprofundeix en l’expressió de la preocupació religiosa, filosòfica, estètica i social des d’una perspectiva humanista, que permet reconèixer d’una forma, explícita o implícita, en el misteri de l’ésser humà, el misteri de Déu.

Compartir