Trobada dels preveres estudiants procedents d’altres Bisbats

Els preveres procedents d’altres bisbats (Mèxic i Colòmbia) que estan al Bisbat d’Urgell per a uns tres anys, mentre compaginen estudis a l’Ateneu St. Pacià de Barcelona i serveis a diverses Parròquies del nostre Bisbat, es van reunir el dia 7 de juliol amb l’Arquebisbe Joan-Enric, per compartir com els van els estudis i el lloc de Residència a Barcelona, St. Feliu de Llobregat i Rubí, i per avaluar la seva estada entre nosaltres.

Aquests preveres són Mn. Jorge Armando Moncayo, de la Diòcesi colombiana de Mocoa-Sibundoy, que ja acaba a l’octubre els seus estudis de Moral a la Facultat de Teologia de Catalunya i retornarà al seu país. Mn. Juan Pablo Yáñez, de l’arxidiòcesi de Puebla de Mèxic, cursant el segon any de Litúrgia. Mn. Francisco Alberto Angulo Silva, de la Diòcesi mexicana d’Obregón, que estudia primer de Litúrgia. I  Mn. Juan Gabriel Arroyo Táquez, de la Diòcesi colombiana de Mocoa-Sibundoy, que cursa primer de Litúrgia. Els quatre col·laboren a Parròquies de Guissona, Balaguer, Cerdanya i Vall de Ribes de la Diòcesi d’Urgell.

En un clima de germanor els tres preveres que continuaran estudis l’any que ve, es van trobar amb l’Arquebisbe d’Urgell i van poder comentar tant la marxa dels seus estudis, el seu aterratge a Catalunya i a les Facultats, així com la cooperació tan important que fan als fidels d’Urgell i la germanor amb els preveres dels llocs que els acullen. Tots ells constaten la bona acollida rebuda, el goig de poder fer serveis pastorals i alhora poder estudiar, i valoren les seves residències a prop de les Facultats durant la setmana. Després van participar en el dinar de germanor al Seminari amb el Consell episcopal, els preveres jubilats i els seminaristes, amb motiu de la festa de St. Ot.

Compartir