Confirmacions a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà)

El dia 24 d’abril, IV Diumenge de Pasqua, Diumenge del Bon Pastor,  l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la Confirmació a 2 joves de la parròquia d’Esterri d’Àneu i 2 joves d’Escaló . Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector, Mn. Andreu Rodríguez i el Secretari Mn. David Codina.

A la seva homilia l’Arquebisbe destacà com tot apòstol és un ungit, un consagrat, que porta en sí una gràcia de Déu i que la comunica al Poble de Déu per al qui ha estat consagrat i ungit per Crist. Adreçant-se als joves els va explicar catequèticament com en l’Eucaristia d’aquell dia serien ungits per la plenitud de l’Esperit Sant i que això els havia de portar a viure amb alegria l’amistat i la relació personal amb Jesús que durant els anys de la catequesi i amb els sagraments de la iniciació cristiana, el Baptisme, la Confirmació i la Comunió, havien rebut com una gràcia que els havia de permetre afrontar la seva vida més adulta com a joves creients. 

Glossant l’Evangeli del Bon Pastor l’Arquebisbe subratllà als joves com Jesús és el Bon Pastor, el qui dóna la vida per les seves ovelles, que som nosaltres, i especialment per les més febles i esgarriades, que les va a buscar, que les carrega a les seves espatlles i les retorna al ramat, sense retreure que l’haguessin abandonat. Va animar els confirmands a seguir sempre el camí de Jesús i dels manaments,  a no despistar-se, emprenent altres rutes que els podrien portar a llocs perniciosos, i els va advertir de les addicions com poden ser la droga, la pornografia, l’alcohol, el joc… i els va animar a fer cas dels seus pares i padrins, dels sacerdots i parròquia, que els havien acompanyat en el camí de la vida i de la fe. 

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament i la Parròquia un bonic penjoll amb la creu de St. Francesc i una estampa.

Compartir