Confirmacions a Andorra la Vella (Principat d’Andorra)

El dia 7 de maig l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la Confirmació a 20 joves de la Parròquia de St. Esteve d’Andorra la Vella (Principat d’Andorra). Concelebraren amb ell el Rector i Arxiprest, Mn. Ramon Sàrries i Mn. David Codina.

A la seva arribada a la Parròquia el Copríncep fou rebut pel Cònsol Menor de la Parròquia David Astrié i pel Rector i Arxiprest Mn. Ramon Sàrries.

A la seva homilia l’Arquebisbe glossà les lectures de la Paraula de Déu proclamades en aquell dia. A l’Evangeli Jesús Ressuscitat s’apareix als deixebles, i Tomàs el Bessò, un dels dotze, no hi és. Tomàs es mostra incrèdul i vuit dies més tard, Jesús, es torna a aparèixer i en aquesta ocasió Tomàs hi és i Jesús li diu que posi la seva mà al costat del Senyor. Davant d’això Tomàs respon amb el famós “Senyor meu i Déu meu”. Mons. Vives va dir que tots som una mica “Tomàs” perquè a vegades ens mostrem incrèduls i sense fe. Per això va animar els joves confirmands a perseverar en la fe que havien rebut pel baptisme i a través dels seus pares i padrins i de la parròquia i a no renunciar-hi mai, donant sempre testimoni de Jesús. Un testimoni que s’havia de concretar en l’oració i la vida sacramental, l’amor als germans, el compromís de vida, la lluita per un món millor i més solidari i just, i la donació per amor a Déu i als germans.

Els va catequitzar sobre l’Esperit Sant que rebien en aquell dia per la imposició de mans del Bisbe i els animà a viure els dons de l’Esperit Sant en la seva vida. Finalment els exhortà a perseverar en l’amor, ja que, citant Blaise Pascal, el cor té unes raons que la raó no entèn, tal i com passa amb les coses més importants a la vida: l’amor, la fe, la família, etc.

Al final de la Missa la Parròquia regalà als joves confirmats un colom de fusta fet a Terra Santa i el Catecisme Jesús és el Senyor que havien estat treballant a la catequesi.

Compartir