Confirmacions a Encamp (Principat d’Andorra)

Divendres 14 de maig, Festa de l’Apòstol St. Maties, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 8 joves i 3 adults de la Parròquia de Sta. Eulàlia de Mèrida d’Encamp. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Vicari Episcopal i Rector, Mn. Antoni Elvira i Mn. David Codina. Acolità a la celebració el seminarista Àlex Vargas que es troba en aquest curs fent l’etapa pastoral a la Parròquia d’Encamp.

A la seva arribada a la Parròquia el Copríncep fou rebut pels Cònsols Major i Menor de la Parròquia, Hbles. Sra. Laura Mas i Sr. Joan Miquel Rascagnères.

A la seva homilia l’Arquebisbe glossà les lectures proclamades en la festa de St. Maties subratllant tres aspectes claus: romandre en l’amor de Jesús, el compromís i el ser apòstol. Va animar els joves confirmands a romandre en l’amor de Jesús que havien après a la catequesi i a perseverar en la fe rebuda, fins i tot, anant a contracorrent. L’amor ha de ser fidel i constant, en les petites coses de cada dia, i romandre fidel, per sobre de les dificultats o temptacions d’abandó. Una fidelitat en l’amor que Déu expressa a través de l’elecció de St. Maties triat a sorts després de la mort de Judes i que reflecteix com Déu sempre inspira i acompanya el seu poble. 

En segon lloc, Mons. Vives animà els joves al compromís, a establir lligams i vincles de caritat, fe i amor concrets amb la parròquia i amb la societat, perquè l’amor s’ha de concretar en les obres com el compromís dels pares envers els seus fills o el de la fidelitat dins el matrimoni o la vida sacerdotal o consagrada.

Finalment animà els joves a ser apòstols, testimonis “enviats” de Jesús, fent-lo conèixer en els seus respectius ambients sense vergonya i disposats a anar on la missió ens esperi.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament i la parròquia una creu feta de fusta d’olivera de Terra Santa motiu pel qual l’Arquebisbe animà als joves confirmats especialment a pregar intensament per la pau a Terra Santa, davant l’escalada bèl·lica dels darrers dies.

Compartir