Confirmacions a St. Julià de Lòria (Principat d’Andorra)

Els dies 20 i 21 de maig l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 45 joves de la Parròquia de St. Julià de Lòria (Principat d’Andorra). Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector, Mn. Pepe Chisvert i Mn. David Codina. El dia 21 a la seva arribada a la Parròquia fou rebut pel ple del Comú de St. Julià, encapçalat pels Hbles. Srs. Cònsols, Josep Majoral i Mireia Codina.

A la seva homilia l’Arquebisbe subratllà la importància de rebre el Do de l’Esperit Sant en aquell dia pels joves confirmands a les vetlles de la gran solemnitat de la Pentecosta. Déu reafirmava el do que ja els hi havia estat lliurat pel Baptisme i els  joves confirmaven la voluntat de rebre el do de l’Esperit Sant responent “amén” a les paraules que el Bisbe els hi deia mentre els ungia amb el Sant Crisma: “rep el signe del do de l’Esperit Sant”. Els va indicar com a partir d’aquell dia quedaven marcats, segellats, tatuats, amb el do de l’Esperit Sant en la seva vida i que això significava que s’havien de comportar com a cristians i un compromís en la seva manera de viure. Els glossà profundament el sentit de la professió de fe que farien durant la celebració de la confirmació. Quan els cristians diem “sí, hi crec” expressem que creiem en la intercessió i en la fe de tota la comunitat cristiana, de tota l’Església, especialment dels pares, padrins però també de tots els sants i santes i, la més gran de tots, de Maria Santíssima. Per això la fe no és quelcom merament individual sinó que els catòlics la vivim en la confiança de la comunitat creient que la intercessió dels nostres germans ens serà ajuda. Animà els joves a estimar tal com Jesús ens va estimar que és el que sintetitza i resumeix la fe i anar més enllà sempre en l’estimació tal com Jesús ho demana a St. Pere: Simó, m’estimes “més” que aquests?

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als confirmands un Nou Testament animant a llegir cada dia la Paraula de Déu i felicità els catequistes i la parròquia que s’han esforçat en aquest any difícil de pandèmia en acompanyar els joves.

Compartir