L’Aplec de Canòlich es torna a celebrar, amb mesures especials

El Santuari de la Mare de Déu de Canòlich fou, el dissabte 30 de maig, el centre del pelegrinatge i de la celebració del tradicional aplec de primavera, després de que l’any anterior no es pogués celebrar a causa de les restriccions. La missa del migdia fou presidida per l’Arxiprest de les Valls, mossèn Ramon Sàrries, i concelebrada per Mn. Pepe Chisvert, Rector de Sant Julià de Lòria. Hi van assistir nombroses personalitats, entre les que hi havia el Cap de Govern, Xavier Espot, i els Cònsols i membres del Comú de Sant Julià de Lòria.

Amb les preceptives mesures de prevenció establertes per les autoritats, des de primera hora del matí nombrosos pelegrins van fer el camí a peu pel camí vell passant per Bixessarri, i d’altres van anar pujant amb diversos mitjans de locomoció, entre els que hi havia un autobús posat pel comú.

A les vuit del matí es va fer la tradicional aviada de coets, amb la primera missa del dia -aquesta a l’església parroquial-, i quan els participants a la pujada popular ja portaven una mitja hora de camí. Durant la setmana de portes obertes al Santuari van passar més de 500 visitants, i les entrades per a les misses de les 10 i de les 12, amb un aforament restringit ,es van acabar ràpidament. Es van repartir 6.300 pans beneits, i per les mesures sanitàries el repartiment va començar a dos quarts de deu, després de la benedicció de mossèn Pepe Chisvert, a l’esplanada que hi ha al darrere del Santuari, en el lloc on es ballen les sardanes. L’església va estar tancada durant l’aplec i els fidels van poder posar les espelmes en una zona habilitada al costat i protegida del vent i de la possible pluja, tot i que el dia va començar amb sol.

Compartir