Els ordinencs festegen el seu Sant Patró al Serrat

Més d’un centenar de veïns d’Ordino es van aplegar el dimecres 29 de juny a l’ermita de St. Pere d’El Serrat d’Ordino, per celebrar la Festa del Patró de tota la Parròquia. Enguany, aquesta antiga tradició s’ha pogut celebrar novament amb total normalitat, un cop superades les restriccions dels dos darrers anys a causa de la pandèmia.

L’Arquebisbe Joan-Enric en continuació amb la VistaPastoral, presidí l’Eucaristia (que se celebrà a l’aire lliure aprofitant el bon temps), concelebrada pel Rector d’Ordino, Mn. Joan Fenosa i pel Rector de La Massana, Mn. Lluís Eduard Salinas. A l’homilia, l’Arquebisbe destacà precisament la importància dels aplecs, que, com petits oasis de fraternitat enmig d’aquesta societat nostra, cada cop més individualista, fan possible que ens puguem retrobar personalment, i ens empenyen a sortir del nostre àmbit més privat i obrir-nos als altres, conservant fe i tradicions populars.

També es referí Mons. Vives a la figura de Sant Pere, que, malgrat primer va negar Jesús, després va confessar obertament el seu amor per Ell; i per això és un dels principals referents de l’Església Catòlica, cridada precisament a confessar Jesús com a únic Salvador de la humanitat.

Exhortà els Cònsols de la Parròquia a promoure els valors cristians arrelats al país andorrà, i es referí així mateix a la necessitat de treballar de manera ferma i decidida per la pau i per ajudar tantes i tantes persones que pateixen els horrors de la guerra, a Ucraïna però també a molts altres països d’arreu del món.

Acabada l’Eucaristia, el Cònsol Major d’Ordino, Hble Sr. Josep Àngel Mortés, va manifestar l’alegria que suposa per a les autoritats i la ciutadania poder recuperar amb plena normalitat els actes tradicionals per celebrar la diada del Patró de la Parròquia, ja que els anys anteriors “ho hem fet d’una forma bastant restringida”. A més, es congratulà que l’Eucaristia hagi estat oficiada per Mons. Vives, “que ha ofert un sermó fantàstic adreçat a tota la gent de la parròquia; per a nosaltres ha estat un dia especial”.

Pel que fa a la participació de la ciutadania, el Cònsol va posar en relleu que esdeveniments com aquest evidencien que “la gent té ganes de sortir i aplegar-se”, tal com també s’ha pogut constatar en la resta d’activitats organitzades pel Comú amb motiu de la diada del Sant Patró d’Ordino.

Fotos: A.N.A.

Compartir