Acció de gràcies pel curs de l’Escola M. Déu del Socós d’Agramunt

El dijous 17 i el divendres 18 els alumnes i docents de l’Escola Mare de Déu dels Socós d’Agramunt van celebrar una senzilla celebració d’acció de gràcies pel curs 2020-2021. La celebració va tenir lloc a la Capella del Socós de l’església parroquial. La coordinadora de pastoral, Sra. Carme Bosch, va rebre els alumnes dels diferents cicles, i els va recordar que el lema del curs havia estat “Arrisca´t” per poder arribar a fer el cim, en aquest cas d’un curs que s’acaba. Va agrair la responsabilitat i la feina ben feta realitzada pels alumnes, personal del centre i famílies amb les dificultats que ha comportat la pandèmia per a la societat i les escoles, i de totes les mesures que han hagut de fer i de vegades patir (mascareta, confinament, grups bombolla…).

Tot seguit es van posar al passadís i als peus de l’altar els signes d’aquest camí cap al cim, en forma d’unes petjades que marcaven el camí i a més la motxilla, la màrfega, els plats, la brúixola… Els alumnes dels cursos més grans van proclamar unes pregàries d’agraïment per tot el que han viscut i superat, pel que ha representat un curs escolar en situació de pandèmia. Els alumnes més petits van pujar el petit cim de la capella per poder venerar de prop la imatge de la Mare de Déu dels Socós.

Abans de retornar a l’escola, Mn. Jaume Mayoral els va adreçar unes paraules de felicitació i agraïment perquè realment han aconseguit, en un curs molt complicat, i amb un treball d’equip, d’escola, fer el cim, un cim que no ha estat fàcil i que només amb una tasca de grup i amb una actitud valenta i d’arriscar-se els ha dut fins aquell objectiu que es van marcar a inicis del curs. En aquest camí cap al cim va agrair la feina feta pels mestres, el personal del centre i per la col·laboració de les famílies.

Un alumne de cada curs va posar damunt l’altar un ciri, signe que també cal la llum per veure el camí, per no estar sols en aquest arriscar-se, per a ells una llum que té el nom de la Mare de Déu dels Socós. Potser el moment més emotiu va ser el viscut pel grup de 6è. Ells no només acabaven un curs i una etapa educativa, també acabaven 12 anys del seu dia a dia a l’Escola, Mn. Mayoral els va demanar que en la seva motxilla de la vida, ara una mica més plena, hi guardessin amb afecte i orgull el seu pas pel Col·legi Mare de Déu dels Socós. Malgrat que canviarien de centre i fins i tot alguns de poble per anar a estudiar la Secundària, les portes de l’escola i de la seva gent sempre restarien obertes per a tot allò que els calgués.

Compartir