Les Carmelites de la Caritat de Sta. Joaquima Vedruna deixen Puigcerdà

Les Carmelites de la Caritat (Sta. Joaquima Vedruna) de Puigcerdà, després de 167 anys de presència al poble es veuen urgides per edat i pandèmia a deixar la Comunitat religiosa però mantindran la titularitat del Col·legi de l’Escola Vedruna de Puigcerdà.

El dia 24 de juliol l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric amb Mn. David Codina, van rebre a la Casa del Bisbat de La Seu d’Urgell la Gna. M. Antonia Martínez Reneses, Delegada de la Provincial, i va poder saludar personalment les 3 religioses que fins ara formaven la Comunitat i que han pres la decisió dolorosa de retirar la seva presència a Puigcerdà, d’acord amb el Consell General de la Congregació, a partir del proper mes d’agost. L’Escola “Vedruna Puigcerdà” continuarà depenent de la Fundació Vedruna Catalunya, en la titularitat, però les Religioses es traslladaran a altres comunitats i poblacions: Granollers la Gna. Maria Viñas; Caldes de Malavella la Gna. Maria Montgrony; i Berga la Gna. Conxita Segalà.

El Sr. Arquebisbe va agrair la presència de la Comunitat Vedruna a Puigcerdà durant tants anys i va subratllar el valor de la vida consagrada i religiosa per al nostre món amb la seva presència, pregària, testimoni i intercessió. Va destacar el valor de l’obra educativa cristiana de l’Escola que demanà que es pugui mantenir ben viva amb la valuosa col·laboració de la comunitat de professors i els pares dels alumnes, en estreta cooperació amb la Parròquia.

Està previst que passat l’estiu l’Ajuntament de la Vila de Puigcerdà juntament amb la Parròquia i l’Escola Vedruna duguin a terme un acte d’agraïment i homenatge a les Religioses Vedrunes quan la situació sanitària així ho permeti.

Compartir