Trobada de Delegats Pastoral Vocacional a Madrid

Els delegats de Pastoral vocacional d’Espanya, entre ells el d’Urgell, Mn. Alfons Velásquez, es van reunir a Madrid del 16 al 18 de maig.

Seguint el lema de la Jornada de pregària per les vocacions, que es va celebrar el 8 de maig, la Subcomissió Episcopal per als Seminaris va proposar el tema, “La proposta vocacional: testimonis que deixen empremta”. Així, durant aquests dies, es va aprofundir la “petjada vocacional” a la família, a la pastoral juvenil, a la parròquia i a l’escola.

A la sessió inaugural, el dilluns 16 de maig va intervenir el President de la Subcomissió episcopal de Seminaris, Mons. Jesús Vidal, bisbe auxiliar de Madrid.

La primera ponència se centrà en “La cura de les vocacions a la família”, a càrrec del director del secretariat de la Subcomissió Episcopal per a la Família i la Defensa de la Vida, Miguel Garrigós.

El dimarts dia 17 van tenir lloc tres ponències en què es parlà de la pastoral juvenil en clau vocacional, de la proposta vocacional a les comunitats parroquials, i del paper de l’escola en el desvetllament de les vocacions. Foren els ponents el director del secretariat de la Subcomissió Episcopal per a la Joventut i Infància, Raúl Tinajero; el director episcopal d’Infància i Joventut de Madrid, Luis Melchor Sánchez; i el responsable de la Pastoral Vocacional a CONFER, el P. Luis Manuel Suárez, CMF.

El treball d’aquest dia es completà amb el treball per grups amb la següent pregunta clau: ¿Com fer que la nostra pastoral vocacional arribi als destinataris? i la posada en comú.

Dimecres al matí va tenir lloc una taula rodona en què es comptà amb l’experiència de tres testimonis que van trobar la seva vocació a la família, a l’escola i a la parròquia.

Compartir