Confirmacions a Sta. Eulàlia d’Encamp (Andorra)

El dia 13 de maig, memòria de la Mare de Déu de Fàtima, l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 11 joves i 1 adulta a la Parròquia de Sta. Eulàlia de Mèrida d’Encamp al Principat d’Andorrra.

A la seva arribada a la Parròquia l’Arquebisbe i Copríncep fou rebut pel Cònsol Menor de la Parròquia, Hble. Sr. Joan Miquel Rascagnères i pel Rector i Vicari Episcopal, Mn. Antoni Elvira.

A la seva homilia l’Arquebisbe subratllà als joves confirmands com creure en Jesucrist, la fe, és un camí que s’ha d’anar descobrint i desenrotllant dia a dia, i que la força de l’Esperit Sant que rebien aquell dia, els havia d’ajudar per a ser testimonis de la resurrecció de Crist, que celebrem durant la cinquantena Pasqual. Els subratllà el sentit espiritual profund del salm responsorial proclamat en aquell dia: “Ets el meu fill, avui t’he engendrat” i animà els joves que es confirmaven a sentir-se sempre “fills i filles estimats per Déu”, durant tota la vida, especialment en els moments més difícils o complicats. Per més que equivoquem el camí mai no deixem de ser “fills de Déu” gràcies al baptisme que un dia vam rebre i que ens va incorporar a l’Església. Glossant l’Evangeli proclamat en aquell dia Mons. Vives animà els joves confirmats a confiar sempre en Jesús que és “camí, veritat i vida” ja que “ningú no arriba al Pare, si no hi va per Ell”.

Al final de la Missa la Parròquia regalà als confirmats un petit penjoll fet de fusta d’olivera de Betlem amb un colom de la pau i l’Arquebisbe un Nou Testament animant els joves a aprofundir en la lectura de la Paraula de Déu i en el seu coneixement de Jesús.

Compartir