Conferència del dominic P. Christian Eeckhout a Sant Julià de Lòria (Andorra)

El dia 10 de maig a la Parròquia de St. Julià de Lòria (Principat d’Andorra) va tenir lloc la conferència “Història de Jerusalem, dels orígens fins avui”, a càrrec del dominic P. Christian Eeckhout. Hi van assistir l’Ambaixador d’Andorra davant la Santa Seu, Excm. Sr. Carles Álvarez Marfany i representants de l’Església de les Valls, encapçalats pel Rector de la Parròquia, Mn. Pepe Chisvert.

El germà Christian Eechhout és un ciutadà belga nascut a Brussel·les, Bèlgica, el 26 de gener de 1953, en el si d’una gran família profundament catòlica. Va créixer a Gant (Institut Saint-Amand) i a Brussel·les (Institut Saint-Louis), és scout (FSC), practicant diversos esports d’equip i diversos idiomes.

Va estudiar enginyeria a la Universitat Catòlica de Lovaina i va obtenir el grau de conductor civil. Va entrar a l’Orde dels Predicadors el 1978, va fer la professió religiosa el 1980 i va ser ordenat sacerdot dominic pel bisbe Jean-Baptiste Mutsy el 12 de juny de 1986 a Brussel·les.

Llicenciat en teologia per la Universitat de Fribourg, Suïssa i diplomat en comunicacions socials per la Universitat de Saint-Paul d’Ottawa, obté un màster en teologia al centre universitari dominic d’Ottawa, rebent la “medalla d’or” del Governador General de Canadà l’any 2004.

Ha ensenyat la topografia del “Llevant-Sud” a l’Escola bíblica i arqueològica francesa de Jerusalem (EBAF), organitzant viatges d’estudiants a terres bíbliques. Ha contribuït a les recerques inicials del projecte “La Bible et ses traditions” (BEST). També ha estat membre de les comissions de pelegrinatges de “Justice et Paix” dels catòlics de Terra Santa a Jerusalem.

Actualment és prior del Convent Fra Angelico dels Dominics de Louvain-la-Neuve a Bèlgica, encara és prior de la secció arxidiocesana de la “Lieutenance belge de l’Ordre du Saint-Sépulcre” de Jerusalem. És capellà del “Collège universitaire Albert-le-Grand” a la Universitat catòlica de Louvain.

Es preocupa principalment per la presència continua de cristians a Terra santa a través de la pregària i dels pelegrinatges que guia i anima espiritualment al Pròxim Orient cada any des del 1982.

Conferenciant i predicador d’exercicis espirituals, també és comissari de l’exposició del fonds fotogràfic antic del Convent “Saint-Étienne protomartyr” de Jerusalem que s’exposà al Centre Cultural i de Congressos Lauredià del 2 al 10 de maig del 2022.

Compartir